AUTO

Autovit.ro: Femeile vor maşini mici, de oraş, iar bărbaţii caută maşini de familie

01 martie 2017, ora 17:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: stocksnap.io
foto: stocksnap.io
Femeile preferă mașinile mici, de oraș, (în proporție de 45%) și apoi pe cele de familie (24%), în timp ce bărbații caută mai ales modele de familie (42,5%) și sport (19,8%), potrivit unui studiu Autovit.ro.


Autovit.ro, cea mai mare platformă profesională de anunțuri auto din România, parte a grupului Naspers, a realizat un studiu asupra modului în care femeile și bărbații achiziționează mașini rulate.

Studiul evidențiază că atât femeile, cât și bărbații consideră prețul ca principal criteriu de selecție în cazul achiziției unei mașini rulate.

În afara prețului însă, selecția automobilului preferat este privită oarecum diferit de reprezentanții celor doua sexe.Astfel, femeile aleg mașina în primul rând după preț - peste 78% dintre cele care au răspuns la chestionare au menționat acest criteriu -, urmat de vechimea mașinii (pe care 55% dintre ele o consideră importantă) și consum (45%), marca automobilului fiind abia al patrulea criteriu ca importanță în selecție (38%).

Bărbații sunt la fel de atenti la preț (78% dintre ei au menționat pretul ca și criteriu de selecție), dar vechimea (51%) și marca (49%) sunt mai importante pentru ei decât consumul.

Printre celelalte criterii luate în considerare în selectarea unei mașini, atât în cazul femeilor cât și al bărbaților se mai numără puterea motorului, culoarea și costul întreținerii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 16:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter