AUTO

Avertismentul Renault: Daca Sibiu-Pitesti nu e gata pana in 2020, va trebui sa luam decizii importante

07 aprilie 2015, ora 13:17 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Nicolas Maure.jpg
Automobile Dacia nu vrea sa ia masuri radicale la Mioveni in urmatorii ani, insa are un plan ambitios de robotizare a uzinei si in 2020 vor fi luate decizii cruciale, daca sistemul de autostrazi nu se imbunatateste, a spus Nicolas Maure, presedinte al Automobile Dacia.

"Nu vrem sa fim brutali si sa reducem puternic numarul de angajati cum face Ford. Vrem sa pastram locurile de munca oricat e posibil", a spus Maure, intr-un interviu pentru Hotnews.

Acesta a mentionat ca exista insa angajati de 60, 62 de ani in uzina. "Stiu ca pensiile nu sunt mari in Romania, insa daca acesti oameni se pot pensiona anticipat in conditii bune, toata lumea ar avea de castigat. Acum Renault are in total 16.600 de angajati in Romania, dar nu as putea sa spun daca la final de an vom fi tot atat de multi".
 
In ceea ce priveste impactul negativ al infrastructurii neadecvate, Maure a precizat ca Dacia are costuri suplimentare de 30 euro/masina, dar e un cost pe care inca il poate gestiona.

"Pentru noi e si o chestiune de ecologie fiindca 2.000 de camioane fac in fiecare saptamana drumul Pitesti-Arad si din cauza deselor accelerari si franari eficienta e mica si consumul mediu de combustibil e mare. E un dezastru, mai sunt si accidente din cauza unor oameni care vor sa depaseasca. Cand vom putea economisi cei 30 de euro vom castiga in lupta competitivitatii cu Maroc si Turcia. Mi-ar placea sa vad autostrada gata pana in 2020 sau cu cat mai mult timp inainte", a explicat seful Dacia.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Iulie 2021, 00:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter