AUTO

Camion fabricat in 1963 pentru armata sovietica, expus la Muzeul Judetean Arges

09 mai 2015, ora 12:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: alibaba.com
foto: alibaba.com
Zeci de persoane au asistat, vineri, la deschiderea unei expozitii de automobile istorice si de curse, care a fost organizata in curtea Muzeului Judetean Arges din municipiul Pitesti.

Vizitatorii au putut admira mai multe autovehicule istorice produse sub marcile GAZ, IMS, Aro si Dacia, care au fost puse la dispozitia organizatorilor de Retroclub Romania. De asemenea, au putut fi fotografiate si admirate de aproape cateva masini care au participat la competitii de raliu.

"Am ajuns deja la a sasea editie a expozitiei de masini de raliu si a doua editie a expozitiei de masini istorice. Am asistat la un adevarat regal automobilistic si asteptam sa vina toti pasionatii de automobilism. Argesul are o veche traditie si in ceea ce inseamna fabricarea masinilor, din 1953, fabrica de la Campulung Muscel, unde s-au realizat IMS-urile si Aro, iar din 1968, uzina Dacia", a declarat directorul Muzeului Judetean Arges, Cornel Popescu.

Una dintre cele mai vechi masini expuse, un autocamion GAZ fabricat in Uniunea Sovietica, ii apartine colectionarului Eugen Fieraru."Am venit cu un GAZ 63, fabricat in anul 1963, in Uniunea Sovietica. Provine de la o unitate militara din Romania, este un camion de mici dimensiuni pentru transportul trupelor si al efectelor militare. Pentru mine reprezinta ce reprezinta pentru o doamna cele mai frumoase bijuterii, este o bijuterie. Este greu de intretinut, dar daca ai pasiune, nu este atat de greu. Pentru mine este un mod de relaxare", a spus Fieraru, citat de Agerpres. 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 19:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter