AUTO

Cat de multumiti sunt soferii care au Dacia fata de cei care au VW, Opel sau Ford

18 iunie 2015, ora 17:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
auto2.jpg
Cult Market Research a realizat la inceputul lunii iunie 2015 un studiu care analizeaza gradul de multumire a soferilor romani fata de autovehiculul propriu si perceptiile acestora cu privire la comportamentul celorlalti soferi in trafic.

Primele trei aspecte de care soferii romani sunt multumiti raportat la propriile automobile sunt: tinuta de drum, sistemele de siguranta (ABS, airbag-uri etc.) si dotarile.  Peste 75% dintre soferii care  au fost implicati in evenimente auto in ultimii cinci ani au apreciat ca sunt multumiti sau foarte multumiti de sistemul de siguranta al vehiculului condus in prezent. 

Pretul pieselor, taxele si impozitele aferente masinii pe care o detin sunt aspectele care ii nemultumesc cel mai tare pe conducatorii auto. Mai mult de 25% dintre soferi si-au declarat nemultumirea legata de cuantumul taxelor si impozitelor auto. 

Conducatorii automobilelor Dacia sunt mai multumiti de mecanicii specializati si de taxele si impozitele platite pentru autovehicul in comparatie cu soferii de Volkswagen, Opel sau Ford. Soferii care conduc frecvent un autoturism marca Opel sunt cei mai multumiti cu privire la dotarile autoturismului, sistemele de siguranta,  pretul pieselor si costurile de intretinere.  Tinuta de drum a automobilului este un aspect apreciat mai mult de soferii de Ford sau Volkswagen. Conducatorii de automobile care apartin marcilor Audi si Skoda sunt – in medie - cei mai multumiti de toate aspectele mentionate mai sus (au obtinut o medie de 7,9 din 10 puncte). In topul multumirii fata de masina condusa, Opel si BMW ocupa urmatoarele locuri cu nota 7,7. 

In schimb, cei mai nemultumiti conducatori auto sunt cei ai autovehiculelor produse de Dacia (7,2), Ford (7) si Daewoo (6,6). Cele zece marci au fost alese in functie de numarul de mentiuni ale respondentilor. 

Cei mai multi soferi conduc in prezent un autovehicul care apartine marcii Dacia (19%), Volkswagen (16,2%), Opel (13,8%) sau Ford (8,2%). Procentele se refera la soferii care conduc un autoturism personal cel putin o data pe saptamana.

Respondentii apreciaza ca barbatii sunt mai atenti in trafic (57%) decat femeile (43%). Totodata, cea mai mare parte a conducatorilor auto care au participat la studiu au apreciat ca barbatii sunt soferi mai buni decat femeile (90%). 

Conducatoarele auto sunt considerate de 66% dintre soferii intervievati mai corecte in trafic decat barbatii. Soferii barbati sunt considerati de cea mai mare parte a persoanelor intervievate (94%) ca fiind mai agresivi in trafic decat femeile.  

Se observa diferente semnificative intre perceptia barbatilor si a femeilor cu privire la stilul de sofat al celor doua sexe: femeile sunt convinse ca ele sunt mai corecte si mai atente in trafic, in timp ce barbatii recunosc doar corectitudinea femeilor la volan, nu si atentia.

Ambele genuri apreciaza ca barbatii sunt soferi mai buni insa trebuie sa remarcam faptul ca doar 5% dintre barbati considera ca femeile sunt mai buni soferi (comparativ cu 20% dintre femei care cred acest lucru despre ele). In privinta agresivitatii in trafic, parerile sunt aproape unanime, barbatii fiind considerati mult mai agresivi decat femeile in opinia ambelor genuri de soferi.

Studiul a inclus o cercetare cantitativa si reflecta opiniile a 500 de conducatori auto din Romania cu varste cuprinse intre 18 si 79 de ani. Studiul este reprezentativ la nivel national, marja de eroare fiind de ± 4,4% la un nivel de incredere de 95%. Esantionul a fost unul stratificat, proportional cu distributia soferilor romani. Metoda de culegere a datelor a fost interviul telefonic.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 27 Septembrie 2020, 23:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter