AUTO

Cate masini Duster se mai produc in Romania

08 mai 2014, ora 15:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
duster.jpg
In prezent, productia modelului Duster la Uzina Dacia din Romania reprezinta peste 50% din productia totala zilnica realizata.

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a marcat, marti, 6 mai 2014, productia a 5 000 000 de vehicule.

Automobilul care a iesit de pe liniile de fabricatie este un model Duster 4x4, versiunea Lauréate, echipat cu motorul 1.6 16V, 105 CP, de culoare bleu navy. Acesta va fi livrat unui client din Romania.

Uzina Dacia a luat nastere in anul 1966, la Colibasi, in judetul Arges, iar doi ani mai tarziu, in 1968, se lanseaza primul model, Dacia 1100 (licenta R8).

Din anul 1999, Dacia devine o marca a Grupului Renault si incepe procesul de modernizare al intregului aparat industrial. Astazi, Uzina Dacia de la Mioveni utilizeaza Sistemul de Productie Renault (SPR), unul dintre cele mai moderne din istoria auto mondiala.

Bazat pe standardizarea posturilor de lucru precum si a metodelor si operatiunilor, SPR a contribuit in mod esential la cresterea productivitatii uzinei Dacia si a calitatii produselor, la ameliorarea conditiilor de munca (in special a ergonomiei in posturile de lucru) si la imbunatatirea parametrilor de mediu.

Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 vehicule/an. In 2013, 93% din productia uzinei a fost exportata.In toamna lui 2011, oficialii Renault anuntatu ca Automobile Dacia va muta o parte din productia modelului Sandero de la Mioveni la fabrica Renault din Casablanca, Maroc, pentru a extinde capacitatea de productie a Duster.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Octombrie 2021, 12:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter