AUTO

Conducerea Opel se confrunta cu angajatii fabricii de la Bochum, care se va inchide

21 mai 2012, ora 11:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
germany-opel-gm-7dbc1e56634bc441_large.jpg
Directorul general al Opel, Karl-Friedrich Stracke, se va adresa luni angajatilor de la uzina din Bochum, Germania, care ar urma sa se inchida.

Opel, subsidiara a grupului american General Motors (GM), a anuntat recent ca va incepe constructia noii serii de masini Opel Astra in uzina din Anglia, unde face investitii de 125 milioane de lire si renunta astfel la productia de la Bochum. Celelalte linii de productie de la Bochum vor fi transferate la fabrica de la Ruesselsheim.

Decizia de inchidere a fabricii ar fi una dintre cele mai drastic de pana acum, in conditiile in care producatorii europeni de automobile doresc sa puna in aplicare un plan de restructurare. Acest plan este o urmare a scaderii cererii si profitului din ultimii patru ani.

Fabrica de la Bochum are 3.100 de angajati si o capacitate de productie de aproximativ 160.000 autoturisme pe an.Un memebru al unui sindicat german a declarat pentru saptamanalul WirtschaftsWoche, citat de Reuters, ca urmeaza sa dezvaluie dovezi ca Opel "a pregatit in secret" un plan de inchidere a fabricii de la Bochum.

GM este pe cale sa opreasca productia Astra si la cea mai mare fabrica Opel din Germania, situata la Ruesselsheim, modelul urmand sa fie asamblat numai in Marea Britanie si Polonia. Grupul american este pe pierdere in Europa de peste 10 ani.

Sindicatele au criticat strategia GM, dupa ce managementul Opel a promis, acum doi ani, ca grupul nu va inchide nicio fabrica din Germania si nu va efectua concedieri masive.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 18:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter