- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia a lansat miercuri Sandero Stepway, cu un pret de la 9.200 euro

17 Jun, 15:33 • Redactia DailyBusiness
Dacia a lansat, miercuri, in premiera pe piata romaneasca, modelul Stepway, o versiune mai bine echipata a berlinei bicorp Sandero. Masina va putea fi comandata din 23 iunie, la un pret pornind de la 9.200 de euro, cu TVA inclus.
Dacia a lansat miercuri Sandero Stepway, cu un pret de la 9.200 euro

Dacia Sandero Stepway va fi disponibila in numai doua versiuni, una echipata cu o motorizare pe benzina de 1.6 litri si 90 CP, la un pret de 9.200 de euro si o alta cu o motorizare diesel dCi de 70 CP, la un pret de 10.400 de euro.

Ca elemente distinctive fata de Sandero, Stepway prezinta, printre altele, o garda la sol inaltata cu 20 mm, bare de protectie fata si spate cu ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceata si barele de pavilion longitudinale (negre si crom satinat).

Dacia Sandero Stepway ofera cinci locuri si un volum al portbagajului de 320 litri.
[dbvideo=209]

„Stepway este o versiune mai bine echipata a berlinei bicorp Sandero, astfel incat concurentii noului model sunt aceiasi cu cei ai modelului Sandero”, au declarat reprezentantii Dacia.

Masina dispune, in varianta de baza, printre altele, de sistemul ABS cu repartitor electronic de franare (EBV), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si doua airbag-uri, pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta, radio-cd si geamuri electrice fata. Optional se pot comanda, printre altele, aerul conditionat si CD cu Mp3. Sandero Stepway este disponibil in 3 variante de culori metalizate: gris platine, gris comete si rosu de foc.

Comenzile realizate in luna iunie vor beneficia gratuit de aer conditionat si vopsea metalizata.

Oficialii Dacia au precizat ca modelul lansat miercuri va intra in programul de innoire a parcului auto national „Rabla”, urmand sa beneficieze de programul Dacia avantaj, astfel incat se va dubla prima de casare de 3.800 lei si se va oferi o garantie de patru ani.
Modelul vandut in afara programului va beneficia de o garantie de 3 ani sau 100.000 kilometri.
[dbvideo=210]

Compania nu si-a planificat o tinta de vanzari pentru noul model, dar spera Stepway sa ajunga lider de piata.

Productia noului model, la uzina de la Mioveni, a necesitat o investitie de 2,5 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane in studii si un milion de euro pentru echipamentele noi.