- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia incepe comercializarea Sandero Stepway in septembrie

07 May, 15:21 • Redactia DailyBusiness
Dacia incepe in luna septembrie comercializarea modelului Sandero Stepway, primul crossover din istoria marcii, prezentat joi la Barcelona, pe majoritatea pietelor europene, iar in unele state comenzile vor putea fi preluate de la sfarsitul lunii iunie, a anuntat, joi, constructorul auto.
Dacia incepe comercializarea Sandero Stepway in septembrie

Data inceperii comercializarii in Romania nu a fost mentionata si urmeaza sa fie comunicata ulterior.

„In functie de piata de comercializare, Dacia Sandero Stepway este echipata cu o motorizare pe benzina de 1,6 litri si 90 CP si cu o motorizare diesel dCi de 70 CP. Dacia Sandero Stepway este fabricata la uzina de la Mioveni. (…) Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricatia modelului sunt reciclate, iar 95% din masa totala a vehiculului poate fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata”, se arata intr-un comunicat al Dacia.
[dbvideo=209]

Versiunea cu motor diesel de 70 CP emite 140 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, beneficiind, prin urmare, de semnatura Dacia eco.

La fel ca toate vehiculele din gama Dacia disponibile in Europa, Dacia Sandero Stepway va avea o garantie de trei ani, in limita a 100.000 de kilometri.

Sandero Stepway are 4,02 metri lungime, o latime de 1,99 metri si o garda la sol de 17 centimetri. Modelul este usor inaltat fata de Sandero si are bare de protectie in fata, spate si lateral modificate.

Volumul portbagajului masoara 320 de litri, iar in cazul in care bancheta este rabatata capacitatea de incarcare ajunge la 1.200 de litri.
Masina este echipata cu doua airbag-uri frontale, cate unul pentru sofer si pasager, ABS cu repartitor electronic de franare si asistenta la franarea de urgenta (AFU).

Sandero Stepway este diponibil cu trei culori metalizate (Gris Platine, Gris si Rosu de Foc).
[dbvideo=210]

Dacia a anuntat recent ca va creste productia, incepand cu 15 iunie, de la 1.200 de unitati pe zi in prezent la 1.340 de unitati pe zi, ca urmare a cererii in crestere la export si in Romania.

Anul trecut, Automobile Dacia a produs 242.415 de autovehicule, in crestere cu 8,8% fata de 2007. Modelele Logan MCV (break) si Logan Sedan au reprezentat 70% din total, fiind urmate de Sandero, cel mai nou automobil din gama constructorului.

Salonul Auto de la Barcelona se afla la a 35-a editie si este organizat de compania Fira de Barcelona. Expozitia va avea mai multe sectiuni, printre care automobile, vehicule comerciale si masini derivate din automobile, lubrifianti si accesorii auto.