AUTO

Dacia muta o parte din productia Sandero in Maroc, pentru a putea fabrica mai multe Dustere

13 septembrie 2011, ora 18:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dacia-Duster-1.jpg
Automobile Dacia va muta o parte din productia modelului Sandero de la Mioveni la fabrica Renault din Casablanca, Maroc, pentru a extinde capacitatea de productie a Duster, a declarat Jacques Chauvet, directorul Renault pentru regiunea Euromed si totodata presedintele CA al Dacia.

"Am decis mutarea unei parti a productiei Sandero in Maroc datorita cresterii cererii pentru Duster, astfel ca trebuie sa marim cadenta de productie. Cum suntem aproape de capacitatea maxima de productie a uzinei de la Mioveni, vom muta o parte din productia Sandero ca sa facem loc modelului Duster", a spus Chauvet, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt, citat de Mediafax.

Totodata, el a afirmat ca cele doua noi modele Dacia pe care Renault le va fabrica la uzina de la Tanger, Maroc, respectiv modelul de familie si cel comercial, vor intra in productie la inceputul anului viitor.

Chauvet a adaugat ca o mare parte din componentele necesare fabricarii celor doua modele vor proveni de la furnizorii din Romania.El a mai spus ca Renault nu are in plan, in prezent, constructia unui automobil Dacia electric sau hibrid, insa nu exclude un astfel de proiect in viitor.

Renault a anuntat, in iulie, ca vanzarile Dacia de autoturisme si vehicule comerciale usoare au scazut in primul semestru al acestui an cu 2,9%, la 176.956 de unitati, de la 182.153 in aceeasi perioada a anului trecut.

Conform Dacia a inregistrat o crestere de 2,5% a vanzarilor pe pietele europene, conservandu-si cota de piata de 1,6%, iar modelul Duster, lansat in aprilie 2010, a ajuns la finele lunii iunie la aproape 71.000 de inmatriculari in Europa.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 19:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter