- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia nu va reduce preturile modelelor Logan si Sandero

15 Jan, 15:25 • Redactia DailyBusiness
Dacia va pastra neschimbate preturile vehiculelor sale, a anuntat joi compania, respingand varianta reducerii preturilor cu pana la 2.000 de euro, vehiculata miercuri de Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia.
Dacia nu va reduce preturile modelelor Logan si Sandero

Potrivit comunicatului, preturile automobilelor Dacia sunt, in prezent, cele mai accesibile de pe piata romaneasca in ce priveste masinile noi. Pretul celui mai ieftin Logan, de 6.400 euro, a ramas neschimbat din septembrie 2006.

Miercuri, Constantin Stroe, vicepresedintele companiei, a declarat ca Dacia analizeaza posibilitatea reducerii pretului la automobile in cuantum de pana la 2.000 de euro din costul actual, ca urmare a scaderii drastice a vanzarilor.

Potrivit acestuia, scaderea pretului luat in calcul de conducerea companiei ar putea fi dedusa din marja de profit a producatorului de automobile. In calculul reducerii este prevazuta si prima de casare, in valoare de 3.800 de lei.

„Dacia s-a angajat din 14 ianuarie sa prezinte o oferta comerciala proprie, doar in favoarea clientilor care vor beneficia de programul Remat 2009, de indata ce acesta va fi lansat”, se precizeaza in comunicatul companiei.

Oficialii de la Dacia afirma ca dincolo de problema pretului, compania si-a imbunatatit permanent oferta. Printre altele, a redus cheltuielile de intretinere ale clientilor sai.

„Intervalul dintre revizii a fost extins de la 15.000 la 20.000 km la masinile pe benzina si de la 10.000 la 15.000 km pentru motorizarile diesel. Perioada de garantie a fost dublata, de la 18 la 36 de luni.

Eforturile Dacia s-au indreptat si spre siguranta pasagerilor. Sistemele ABS si AFU – asistenta la franarea de urgenta – au devenit echipamente de serie pe toate versiunile. In fine, Dacia a adus numeroase imbunatatiri designului produselor sale. Modelele Logan berlina si MCV au suferit in urma cu cateva luni restilizari majore. Niciunul din elementele de mai sus nu s-a repercutat in pret, se mai spune in comunicat.

Vanzarile de automobile autohtone in Romania au scazut anul trecut la 81.945 de unitati comercializate, cu 26,1% mai putin fata de 2007.