AUTO, TURISM

Drumul din România care așteaptă să fie făcut încă de la retragerea aureliană

17 august 2015, ora 14:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
drumsarmi.jpg
Drumul pietruit spre Sarmizegetusa va fi asfaltat pentru prima oară, cu fonduri europene. Administratorii sitului speră ca numărul turiştilor să se dubleze, până la 100.000 de pe an.

Aşa se circulă acum pe drumul judeţean care duce spre Sarmizegetusa. Niciodată complet reparat, doar cârpit sau nivelat, a fost mereu coşmarul turiştilor. Mulţi au renunţat să mai viziteze cetatea. Iar cei care s-au încumetat totuşi au spus că e cel mai prost drum pe care au mers vreodată.

Un proiect european accesat de Consiliul Judeţean Hunedoara, care administrează situl de la Sarmizegetusa, a adus 4 milioane de euro, bani cu care accesul spre cetate va fi complet schimbat, potrivit Digi24.

Vladimir Brilinski, custode Sarmizegetusa Regia: „Aşteptăm probabil de la retragerea aureliană încoace ca acest drum spre Sarmizegetusa să se facă. Estimăm pentru 2016, dacă drumul va fi asfaltat până la capăt, în jur de 100.000 de vizitatori.”Lucrările de reparaţie a drumului trebuie finalizate până în 31 decembrie anul acesta. Pe durata lucrărilor, drumul va fi închis, iar turiştii vor fi nevoiţi să urce la cetate pe alte căi.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 01:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter