AUTO

Mercedes-Benz lanseaza noul Tourismo, succesorul celui mai bine vandut autocar business in Europa FOTO

19 iunie 2017, ora 17:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Noul Mercedes-Benz Tourismo RHD_2.jpg
Mercedes-Benz lanseaza in premiera mondiala noul autocar Tourismo RHD. Acesta urmeaza sa isi inlocuiasca predecesorul - cel mai bine vandut autocar cu podea ridicata din Europa in ultimii 11 ani.

Producția în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piață până la sfârșitul anului 2017.

Noul Tourismo RHD are un consum de combustibil cu aproximativ 4,5% mai redus față de predecesorul său, în principal datorita optimizarea aerodinamicii și proiectarii unei caroserii complet noi, cu o greutate redusă. Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficiență al noii generații de motoare OM 470, lansată pe piață în vara anului 2016.


Configurația pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generație de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu șase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l și pachet de eficiență. Vârful de gamă în materie de motorizări are 335 kW (456 CP).

O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu șase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l și 260 kW (354 CP).Cu noile echipări opționale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil și emisiile pot fi reduse și mai mult.


Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcția Stop/Start Assist, pentru condiții de trafic aglomerat, și sistemul de detectare a somnolenței Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei de siguranță a noului Tourismo RHD.

De asemenea, în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează șoferul și copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcția complet nouă a noului șasiului inelar al autocarului asigură suficient spațiu, atât pasagerilor, cât și șoferului, în caz de răstunare.


Noul design al bucătăriei din autocarul Tourismo RHD îmbunătățește confortul pasagerilor, la fel ca noul sistem de climatizare: control bi-zonal cu reglare automată și două circuite separate pentru încălzire și climatizare asigură o temperatură constantă la bord.

Acest model de autocar are patru modele de trei lungimi diferite. O altă noutate este faptul că toate modelele sunt disponibile cu volan pe stânga sau pe dreapta.

O altă caracteristică deosebită a noului Tourismo este posibilitatea de a alege între două cabine pentru oricare dintre modelele cu volan pe partea stângă: companiile pot alege varianta Cockpit Basic Plus sau varianta Cockpit Comfort Plus, pentru un plus de confort. Designul, volanul multifuncțional și noul panou de bord cu afișaj color TFT sunt identice în ambele variante. Cu toate acestea, diferă forma și modul de funcționare. Cockpit Comfort Plus se diferențiază, de exemplu, prin sistemul Coach Multimedia System CMS în versiunea double-DIN și prin utilizarea plăcuțelor decorative.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 24 Septembrie 2020, 01:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter