AUTO

Mobilizare maximă pentru Sibiu-Piteşti: Ce se întâmplă cu cel mai important proiect de autostradă

30 mai 2016, ora 00:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
auto.jpg
Mai multe utilaje vor fi mobilizate suplimentar luni pentru realizarea studiilor geotehnice necesare pentru Autostrada Sibiu-Piteşti, cel mai important proiect de infrastructură rutieră al momentului în România.

Luni, 30 mai 2016, vor fi mobilizate suplimentar următoarele utilaje: 6 utilaje mecanizate, 2 utilaje semimecanizate, 1 penetrometru, necesare studiilor geotehnice aferente elaborării Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Piteşti. Această suplimentare are la bază angrenarea/ mobilizarea la capacitate maximă a celor implicaţi, spun reprezentanţii Companiei de Drumuri.

Ei menţionează că studiile geotehnice necesare sunt în plină desfăşurare. În prezent se execută foraje pe Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa (15 km) şi Secţiunea 5 Piteşti – Curtea de Argeş (32,5km).

Până astăzi au fost realizate, pe Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa 120 de foraje/investigaţii geothnice din 199 estimate, iar pe Secţiunea 5 Piteşti – Curtea de Argeş 219 de foraje/investigaţii geothnice din 350 estimate.Finalizarea forajelor, testelor de laborator şi întocmirera studiului geotehnic pe Secţiunile 1 şi 5 este estimată pentru luna iulie a acestui an.

După realizarea forajelor şi sondajelor pe fiecare secţiune în parte se vor face analize de laborator care vor sta la baza întocmirii studiului geotehnic.

Studiul geotehnic împreuna cu studiile de trafic, hidrologic, topografic, arheologic, de impact asupra mediului, analiza cost –beneficiu, etc vor sta la baza întocmirii studiului de fezabilitate final.

"Aşa cum am promis, voi monitoriza minuţios fiecare pas, astfel încât, la sfârsitul acestui an să avem finalizat Studiul de Fezabilitate necesar realizării autostrăzii Sibiu - Piteşti. Solicit celor implicaţi în revizuirea Studiului de Fezabilitate să se mobilizeze la capacitate maximă pentru asigurarea derulării contractului în condiţiile stabilite. Am transmis, atât colegilor care se ocupă de proiect, cât şi prestatorului că este foarte important să urmărim două lucruri: calitatea lucrărilor şi respectarea termenelor", a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR SA.

Acesta a decis în februarie 2016 constituirea colectivului de lucru - Unitatea de Implementare Studiu de Fezabilitate: Revizuire/ Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu - Pitești".

"Autostrada Sibiu – Pitești este principalul proiect de infrastructură al nostru și am decis să înființez această unitate de implementare pentru a urgenta finalizarea studiului de fezabilitate și pentru a fi siguri că acesta corespunde cu realitățile din teren, astfel încât, odată finalizat, să putem demara licitațiile pentru lucrările de execuție. Aceată echipă de proiect va urmări, în mod special, realizarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel încât studiul de fezabilitate să respecte standardele de calitate impuse de U.E.", a declarat atunci directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 06:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter