- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Modelul Dacia Sandero va fi lansat pe piata britanica in 2009

03 Apr, 16:03 • Redactia DailyBusiness
Grupul Dacia Renault va lansa pe piata britanica, in luna ianuarie 2009, modelul Sandero.
Modelul Dacia Sandero va fi lansat pe piata britanica in 2009

Roland Bouchara, directorul general al Renault Marea Britanie, a declarat ca pretul masinii va porni de la 8.000 de lire sterline (16.000 de dolari), in varianta de baza.

Conform managerului Renault UK, citat de site-ul just-auto.com, Sandero va fi comercializat de aproape jumatate dintre cei 300 de dealeri Renault din Marea Britanie.

Autoturismul va fi produs la uzina Dacia de langa Pitesti, incepand din luna mai, urmand sa ajunga la vanzare pe piata locala in iunie, potrivit lui Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia. Automobilul este un derivat al Renault Sandero, care este produs in Brazilia.

Masina va avea o lungime de 4,02 metri si un spatiu de depozitare de 320 litri in portbagaj. Spre comparatie, Logan berlina are 4,25 metri lungime, iar Logan break (MCV) – 4,45 metri. Oficialii companiei au declarat ca, in ciuda dimensiunilor mai reduse decat la Logan, masina este spatioasa si economica.

Dacia Sandero va fi disponibila in patru variante de motorizare, doua pe benzina (motor cu capacitatea de 1,4 litri si puterea de 75 cai putere si 1,6litri – 90CP) si doua diesel (1,5 litri si 70 CP respectiv 85 CP).

Interiorul a fost imbunatatit fata de gama Logan, fetele de usi fiind acoperite cu un material de mai buna calitate si avand manere usor de folosit, asemanatoare cu cele folosite pe Laguna 3.

Sub raportul sigurantei, Sandero este dotat cu un sistem ABS Bosch 8.0 de ultima generatie, care echipeaza Megane II si Clio II si, in premiera pentru gama Dacia, sistem de asistenta la franarea de urgenta.

Masina mai dispune de centuri de siguranta in trei puncte, structuri ranforsate sub bord si bare de otel in usi, pentru a implini normele de securitate cerute atat in Europa cat si in America de Sud.

Masina va beneficia de garantie pentru 3 ani sau 100.000 km.

Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, a declarat, pentru DailyBusiness, ca varianta cea mai scumpa nu va costa mai mult de 9.500 de euro.

Dacia isi propune sa fabrice, incepand din toamna, 500-600 de utitati Sandero pe zi.

Noul automobil va deveni al cincilea model din gama Dacia, dupa versiunile de caroserie berlina, MCV, Van si pick-up.

Dacia a vandut, pe plan mondial, anul trecut, peste 230.000 de automobile, in crestere cu 17,4% fata de 2006. In luna ianuarie, vanzarile totale ale brandului Dacia in Europa au crescut cu 118,1%.