AUTO

MT: Autostrada Sibiu-Pitești va fi construită până în 2020; proiectul este evaluat la 1,6 mld. euro

10 aprilie 2015, ora 15:27   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
auto.jpg
Autostrada Sibiu - Pitești figurează în Master Planul General de Transport (MPGT) ca prioritate zero, astfel că va fi construită în perioada de implementare a proiectelor 2014-2020, proiectul fiind evaluat la 1,6 miliarde euro, potrivit Ministerului Transporturilor (MT).

'Autostrada are o lungime de 120 de kilometri, din care 20 de kilometri sunt în zona de munte. Proiectul este evaluat la 1,6 miliarde euro, fără TVA, iar execuția lucrărilor este prevăzută în perioada 2017-2020', se arată intr-un comunicat al MT.

Ministerul Transporturilor precizează că va întreprinde toate demersurile necesare în vederea finalizării proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești până în anul 2020, acesta fiind 'prioritar pentru infrastructura rutieră din România, urmând să deservească în condiții bune, traficul de tranzit internațional, de mărfuri și persoane'.

Până în prezent, au fost parcurse mai multe etape. Astfel, în data de 11 februarie 2015, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a desemnat câștigătorul pentru contractul 'Revizuirea/Actualizarea Studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu — Pitești", acesta fiind Asocierea Spea Ingineria Europea SA Milano Italia Sucursala București — Tecnic Consulting Engineering Romania SRL, scrie Agerpres.În urma desfășurării procedurii de achiziție publică, 'Revizuire/Actualizare Studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești', a fost formulată o contestație în data de 23 februarie 2015 la rezultatul procedurii emis de către CNADNR. Contestația se află în soluționare la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Citeste si Avertismentul Renault: Daca Sibiu-Pitesti nu e gata pana in 2020, va trebui sa luam decizii importante
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
csaby a spus:
12/04/2015 22:07
120km autostrada in Germania este facut in maxim 6luni, la noi 6ani+. Felicitari Romania
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Iulie 2021, 00:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter