AUTO

Nissan si Enel lanseaza un proiect revolutionar vehicle-to-grid in Marea Britanie

10 mai 2016, ora 16:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Nissan_LEAF_Glacier_Pearl_White.jpg
Liderul industriei auto Nissan și compania energetică multinațională Enel au confirmat astăzi planurile de a lansa un proiect important vehicle-to-grid (V2G) - primul realizat în Marea Britanie. Proiectul presupune instalarea și conectarea a o sută de unități V2G în locațiile agreate de către proprietarii privați și ai flotelor Nissan LEAF și furgonetei electrice e-NV200.

Oferindu-le proprietarilor de vehicule electrice Nissan posibilitatea de a-și conecta vehiculele la sistemul V2G, aceștia vor avea flexibilitatea și puterea de a vinde energia stocată în bateria mașinii înapoi în Rețeaua Națională. Acest anunț vine după semnarea acordului de parteneriat pentru V2G între Nissan și  Enel de la Paris, în decembrie 2015, în timpul celei a 21-a Conferință ONU privind schimbările climatice (COP21). Ulterior, în ianuarie 2016, a început instalarea a 40 de unități V2G în Danemarca.
 

Vestea de astăzi anunță o perioadă interesantă pentru managementul energiei în Marea Britanie. Proprietarii de vehicule electrice Nissan vor putea să joace un rol activ în stabilitatea rețelei, oferindu-le o sursă alternativă de venit. În plus, acest lucru va revoluționa modul în care energia este furnizată în rețea. Odată dezvoltată, tehnologia V2G poate deveni un as în mâneca pentru proprietarii vehiculelor electrice Nissan din Marea Britanie, deoarece aceștia devin participanți activi și cu drepturi depline pe piața de energie din Marea Britanie.  

Paul Willcox, președinte al Nissan Europe, a declarat: „Proiectul istoric de astăzi din Marea Britanie este un important pas înainte în gestionarea energiei din surse regenerabile, ajutând la modelarea viitorului industriilor, orașelor și societăților. Gestionare inteligentă a energiei este una dintre cele mai mari provocări cu care orice națiune se va confrunta în viitor. De aceea, acest proiect este atât de critic în evaluarea fezabilității utilizării surselor de energie variabile, mai flexibile. Noi vedem vehicule electrice Nissan drept hub-uri mobile de energie ale viitorului, un pionierat pentru o infrastructură energetică de sine stătătoare, care va ajuta la rezolvarea problemelor de capacitate din viitor."  „Este pentru prima dată când se implementează așa ceva în Marea Britanie. Permițând clienților să vândă energie înapoi în rețea, oferim un stimulent financiar pentru a alege opțiunea durabilă."  

Acest efort este parte a angajamentul Enel și Nissan de a sprijini întregul ecosistem al vehiculelor electrice, mergând dincolo de mașina în sine și oferind noi servicii pentru industria energetică. Mai mult decât atât, va exista un număr tot mai mare de vehicule electrice pe drumurile din întreaga Europă, în viitor, și este vital ca tehnologia V2G să fie implementată pentru a se asigura că rețeaua poate satisface cererile asupra rețelei, pentru creșterea energiei.  

Proiecțiile din industrie arată că, până în 2050, numărul de mașini de pe drumuri s-ar putea dubla, comparativ cu cifra din prezent, uimitoare, de 2,4 miliarde. Livrarea și gestionarea creșterii într-un mod sustenabil pentru lume necesită o gândire inteligentă.        

Nissan, pionier pentru vehiculelor electrice, alături de Enel, lider mondial în tehnologia de rețea inteligentă și contorizare avansată, au căutat modalități pentru a folosi vehicule electrice dincolo de mobilitatea tradițională. Vehicule electrice Nissan vor fi utilizate pentru a ajunge de la A-la-B. Ele se vor transforma în unități mobile de energie curată, a căror energie neutilizată poate fi trimisă înapoi în rețea pentru a alimenta case, birouri, școli și spitale.  

Steve Holliday, fost CEO la Rețeaua Națională, a declarat: „La Rețeaua Națională, privim contant spre viitor pentru a ne asigura că avem capacitatea de a satisface cererea de energie la nivel național - este datoria noastră să asigurăm viitorul rețelei naționale de transport. Absorbția rapidă a vehiculelor electrice este cu siguranță pozitivă, dar ar putea fi, de asemenea, o provocare, dacă nu avem o planificare. Unul dintre scenariile noastre viitoare cu privire la energie indică faptul că am putea avea până la 700.000 de vehicule electrice în 2020, care necesită un plus de 500 MW de energie. De aceea, sprijinim tehnologiile inovatoare și proiectele de pionierat, cum este acesta, care au potențialul de a face o diferență reală în modul în care gestionăm cererea și oferta de energie."  

În prezent, dacă toate cele 18.000 de vehicule electrice Nissan din Marea Britanie ar fi conectate la rețeaua de energie, acestea ar genera o producție echivalentă a unei centrale electrice de 180 MW. În viitor, dacă toate vehiculele de pe drumurile din Marea Britanie ar fi electrice, tehnologia vehicle-to-grid ar putea forma o centrală electrică virtuală de până la 370 GW. Această capacitate de energie ar fi suficientă pentru a alimenta Marea Britanie, Germania și Franța.  

Tehnologia V2G permite vehiculelor electrice să fie complet integrate în rețeaua de energie electrică și va contribui la îmbunătățirea capacității rețelei de a gestiona energia din surse regenerabile, făcând sursele regenerabile de energie și mai larg integrate, cu prețuri accesibile.

Infrastructura de încărcare V2G dezvoltată de Enel oferă proprietarilor de vehicule electrice și agenților economici privați cu flote mari de mașini electrice posibilitatea de a crea hub-uri mobile de energie, prin integrarea vehiculelor lor în rețea.

Sistemul funcționează permițând proprietarilor de vehicule electrice Nissan să se conecteze la rețea pentru a încărca mașina când cerere e mică, în perioade de tarifare ieftină, cu opțiunea de a utiliza apoi energia electrică stocată în bateria vehiculului acasă și la locul de muncă, atunci când costurile sunt mai mari, sau chiar de a trimite energia înapoi în rețea, ceea ce ar putea genera venituri suplimentare pentru proprietarul vehiculului electric.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter