- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

O firma de constructii a cerut insolventa AutoItalia Romania

17 Feb, 15:57 • Redactia DailyBusiness
Subsidiara din Romania a companiei austriece de constructii Alpine a solicitat Tribunalului Bucuresti initierea procedurii de insolventa a firmei AutoItalia, actiune considerata de importatorul auto drept o forma de presiune.
O firma de constructii a cerut insolventa AutoItalia Romania

Reprezentantii Autoitalia au declarat ca cererea Alpine nu are fundament.

Potrivit Autoitalia, importatorul auto are un contract cu Alpine, pe care l-a achitat in proportie de 70% pana in prezent, iar restul de plata va fi efectuat dupa finalizarea lucrarilor de constructii contractate de la Alpine.

Cererea Alpine SA a fost inregistrata la Tribunalul din Bucuresti in data de 9 februarie, iar primul termen in cadrul acestui dosar a fost stabilit pe 15 aprilie 2010.

AutoItalia activeaza pe piata locala din 1993 si este importatorul marcilor Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Infiniti, Abarth, Honda Bikes, SsangYong si Segway.

Compania a incheiat anul 2008 cu afaceri de 823,3 mil. lei (224 mil. euro) si cu un profit brut de 3,1 mil.lei (842.000 euro), potrivit celor mai recente date publice de la Registrul Comertului.

Alpine este prezenta in Romania din anul 1998. Firma de constructii a raportat in 2008 o cifra de afaceri de 96,3 mil. lei (26 mil. euro) si o pierdere de 9 mil. lei (2,4 mil. euro).