- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

O revista a reusit sa opreasca de la vanzare Lexus GX 460 de la Toyota

14 Apr, 10:28 • Redactia DailyBusiness
Toyota le-a cerut dealerilor din Statele Unite si Canada sa opreasca vanzarile la modelul GX 460 din 2010, dupa ce revista Consumer Reports a catalogat masina ca reprezentand un risc din punctul de vedere al sigurantei, prima etichetare de acest gen pe care populara revista americana non-profit o face in noua ani, potrivit Bloomberg.
O revista a reusit sa opreasca de la vanzare Lexus GX 460 de la Toyota

„Tratam aceasta situatie cu cea mai mare seriozitate si suntem hotarati sa corectam problema identificata de Consumer Reports”, a declarat Mark Templin, managerul general al marci in SUA.

Modelul GX 460 a primit recomandarea „nu cumparati” pentru ca in urma testelor facute de publicatie, s-a constatat ca prezinta risc de accident.

„Partea din spate a masinii a alunecat si aproape ca s-a rasturnat, pana cand sistemul electronic de stabilitate a reusit sa recastige controlul. Intr-o situatie reala, aceasta problema ar putea determina un accident cu o rasturnare, ce poate provoca rani sau chiar decesul”, se arata in articol.

Toyota a vandut deja 5.400 de unitati GX 460 in SUA si Canada, din noiembrie cand masina a fost lansata.

Vanzarile Toyota in SUA au crescut cu 41% in martie, dupa doua luni de declin. In ceea ce priveste modelul GX 460, vanzarile s-au triplat si au ajuns la 1.785 in martie.

[dbvideo=411]