AUTO

Opel inchide o fabrica din Germania si muta productia in Anglia

17 mai 2012, ora 16:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
magna-could-fire-over-3000-opel-workers-9448_1.jpg
Divizia europeana Opel, ce apartine General Motor (GM), va construi noua Astra in uzina de la Liverpool si renunta astfel la productia de la Bochum, Germaia.


Producatorul american de automobile, GM, a anuntat ca va incepe constructia noii serii de masini Opel Astra in uzina din Anglia, unde face investitii de 125 milioane de lire. Asamblarea noului automobil din categoria compact va incepe in 2015. Astra isi va creste productia de la 140.000, la 160.000 de masini.

Dupa discutii indelungate intre sindicalistii fabricii din Liverpool si conducerea companiei, cele doua parti au cazut de acord in ceea ce priveste modificarea conditiilor de munca si a inghetarii salariilor timp de doi ani.

Mutarea productiei de automobile Astra la uzina din Liverpool va duce la crearea a 700 de noi locuri de munca. “Insa este aproape sigur ca una dintre uzinele GM din Germania se va inchide. Cel mai probabil cea de la Bochum” anunta surse din interior, citate de Reuters.Aceeasi sursa a mai afirmat ca o parte din productia Chevrolet, apartinand tot GM, va fi transferata din Asia in Europa, la uzinele din Russelsheim, Germania.

Aceste decizii fac parte dintr-un plan prin care producatorii de automobile incearca sa restructureze si sa consolideze industria, in conditiile in care in ultimii patru ani s-au inregistrat scaderi drastice a cererii si profitului.  In cea mai mare parte fabricile nu mai functioneaza la capacitate maxima, iar analistii sustin ca fabricantii de masini au scazut productia cu aproximativ 20%, adica mai putin cu 3 milioane de automobile.

Anul trecut Opel a inregistrat o pierdere de 750 de milioane de dolari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter