AUTO

Parlamentul European vrea reducerea limitei de zgomot permisa pentru autoturisme

07 februarie 2013, ora 10:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
auto1.jpg
Limitele de zgomot pentru masini ar urma sa fie diminuate, pentru a proteja sanatatea publica, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Parlamentul European, care prevede ca primele vizate in acest sens sa fie noile modele de vehicule.

Deputatii europeni au recomandat si introducerea unui sistem de etichetare care sa informeze consumatorii despre nivelul de zgomot produs de masinile noi, precum si cresterea zgomotului vehiculelor electrice si hibride, astfel incat acestea sa fie auzite si de pietoni.

Limitele pentru masinile standard vor fi reduse astfel la 68 de decibeli, de la 74, cat este limita in prezent. Vehiculele mai puternice vor avea o marja de manevra limitata la 2 sau 6 decibeli. Limita pentru camioanele grele foarte puternice, de peste 12 tone, va fi mentinuta la 81 de decibeli, relateaza Mediafax.

Pe de alta parte, deputatii sunt ingrijorati de faptul ca motoarele silentioase ale masinilor electrice si hibride ameninta pietonii si, de aceea, doresc sa stabileasca cerinte obligatorii pe viitor, care sa creasca zgomotul produs de aceste vehicule.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 13:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter