AUTO

Pe ce loc se afla Romania la productia de masini in Europa emergenta

08 august 2014, ora 15:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
auto.jpg
Industria auto este o parte foarte importanta a bazei industriale din Europa emergenta - avand in vedere ca anul trecut au fost produse in regiune peste 3,5 milioane de vehicule, sectorul implica 575.000 de angajati si contribuie cu aproape 10 % la PIB-ul ECE, potrivit participantilor la un seminar organizat recent de Ambasada Marii Britanii la Budapesta.

Dintre tarile din regiune, in 2013, Slovacia a detinut recordul absolut la productia de vehicule pe cap de locuitor, cu 167 de unitati, urmata de Cehia - 112 unitati si Slovacia - 64 unitati pe cap de locuitor. Romania se situa pe locul 7, cu o productie de 16 unitati pe cap de locuitor.

In ce priveste numarul angajatilor din industria auto, pe primul loc in regiune se situa Polonia, cu 149.000 de persoane, urmata de Republica Ceha, cu 140.000 de angajati si de Romania, cu 117.000 de angajati directi.

Baza industriala din Europa Centrala si de Est a fost in 2013 puternic sustinuta de cele 46 de uzine de asamblare de automobile si productie de motoare, dintre care 14 se afla in Polonia si implica peste 190.000 de angajati directi si indirecti. Alte 11 unitati de productie auto se afla in Republica Ceha si insumeaza 20% din productia industriala a tarii.Clasamentul este completat de Austria, cu 6 uzine de asamblare si productie, urmata de Ungaria - cu 5 si Romania, cu 3 unitati de asambla si productie auto. Forumul de la Budapesta a fost dedicat industriei auto si aeronautice si a reunit peste 100 de companii. Initiativa face parte dintr-un program extins de promovare a potentialului de afaceri din Europa Centrala si de Est si a companiilor britanice in regiunea ECE, pe care Anglia o considera ca avand cel mai mare potential de dezvoltare in urmatorii cinci ani.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 05 August 2020, 09:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter