AUTO

Promenada deschide două staţii de încărcare a mașinilor electrice

01 septembrie 2016, ora 16:56   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Statie de incarcare electrica Promenada.jpg
Mall Promenada a lansat, în parteneriat cu Renovatio e-charge, două stații de încărcare gratuită pentru mașini electrice. Acestea au o putere de încărcare de 22kW și se află în parcarea subterană, la nivelul -3 al centrului comercial din Calea Floreasca.

Vehiculele electrice conduc la un oraș mai curat, mai verde și cu un nivel redus de zgomot. Pe lângă reducerea emisiilor de CO2 și reducerea zgomotului de rulare, mașinile electrice contribuie și la combaterea dependenței de produse petroliere, fiind un factor activ în sprijinirea inovației și a combaterii poluării la nivel global.

Prin instalarea celor 2 stații de la Promenada, rețeaua Renovatio e-charge se extinde în mai puțin de un an la 12 puncte de încărcare în orașele: București, Ploiești, Pitești, Arad, Cluj, Timișoara, Constanța, Sibiu, Deva și Iași. Dintre stațiile instalate, 3 sunt de tip Fast Charge.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Marius Valentin a spus:
05/09/2016 21:54
Referitor proiect pentru stimularea utilizării autovehiculelor electrice conform ORDIN 1559/2016.
Toate marile lanturi de magazine/Mall-uri se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru programul conform ORDINULUI 1559/2016 din 29 iulie 2016 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 597 din 5 august 2016.
Consider ca acest program este de viitor si poate ruta/reruta, prin Romania utilizatorii actuali de automobile electrice, sau chiar poate contribui la achizitionarea unor astfel de automobile pentru cei ce isi doresc.
Mai multe statii de incarcare a masinilor electrice amplasate la o distant de 150-200 km, ar putea creste numarul utilizatorilor de masini electrice.
La nivel european se organizeaza multe evenimente/caravane/trasee, ce au in centrul atentiei automobilul electric.
Un astfel de eveniment recent (2016) a fost :http://80diaselectricos.com/ http://www.bing.com/maps/?v=2&cp=40.565114~-178.288835&lvl=2&sty=r&cid=DF1E07B9672148!441&form=LMLTCC&FORM=EXIPRV
Ruta acestui eveniment a fost si prin Romania, opriri mai indelungate fiind pe Transfagarasan si in Mun. Bucuresti.
Dupa cum se poate observa din link-ul de mai sus un traseu a fost spre RP Bulgaria cu trecere prin Giurgiu-Ruse. Consider ca viitoarele rute spre Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia, Asia prin Turcia sau/si retur, pot trece si prin Mun. Calarasi cu conditia sa existe infrastructura creata.
Pentru aceste motive toate persoanele juridice pot depune un proiect in perioada de depunere (15 septembrie – 15 octombrie 2016) pentru a deveni solicitant, conform ORDIN 1559/2016.
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 25 Octombrie 2021, 07:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter