AUTO

Renault ar avea probleme daca Peugeot ar intampina dificultati serioase

17 februarie 2014, ora 10:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Renault-interior-mare.jpg
Renault ar avea probleme daca celalalt mare producator auto francez, PSA Peugeot Citroen, ar intampina dificultati serioase, deoarece lanturile de furnizori ale celor doua companii se suprapun in multe zone, potrivit directorului general al Renault, Carlos Ghosn.

"Nu avem absolut nici un interes ca rivalul nostru francez sa ajunga in dificultati serioase, pentru simplul motiv ca avem multi furnizori in comun", a afirmat Ghosn la postul de radio RTL.

Astfel, Renault ar fi de asemenea in dificultate daca furnizorii ar avea probleme deoarece Peugeot sau un alt producator auto ar inregistra vanzari in scadere puternica sau ar reduce productia, a afirmat Ghosn.

Companiile auto care au adoptat sisteme de aprovizionare "la timp" pentru a reduce costurile generate de acumularile de inventar pot avea probleme atunci cand unul sau mai multi furnizori intampina dificultati, fiind in unele cazuri determinate sa suspende liniile de productie. O astfel de situatie a aparut dupa cutremurul si valul tsunami care au lovit Japonia in anul 2011, cand unele fabrici ale companiilor auto japoneze au oprit productia timp de mai multe saptamani, dupa blocarea retelelor de furnizori, informeaza Mediafax.Vanzarile de autoturisme in Europa au scazut pentru al saselea an consecutiv in 2013, in pofida unei relansari a inmatricularilor in ultima luna care a dat nastere la sperante privind o revenire a pietei.

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anuntat ca 11,9 milioane noi autoturisme au fost inmatriculate anul trecut in tarile Uniunii Europene, in scadere cu 1,7% comparativ cu 2012. Este vorba de cel mai slab an pentru piata auto europeana din 2003, cand ACEA a inceput sa colecteze date pe acest subiect.

Citeste si: Dacia a generat trei sferturi din cresterea Renault in 2013
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 12:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter