- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Renault creste productia de Logan si Sandero pentru piata germana

03 Mar, 16:31 • Redactia DailyBusiness
Compania Renault a crescut nivelul productiei de automobile Logan si Sandero la fabrica din Pitesti pentru a face fata cererii din Germania.
Renault creste productia de Logan si Sandero pentru piata germana

Succesul masinilor romanesti este dat de pretul atractiv, ce porneste de la 5.000 de euro, pentru masinile incluse in varianta germana a Programului Rabla, au spus reprezentantii companiei.

Cererea de autovehicule Renault a crescut spectaculos, pe fondul lansarii programului de inlocuire a parcului auto prin care statul german aloca o prima de casare de 2.500 de euro pentru fiecare automobil mai vechi de 10 ani schimbat cu unul nou, a declarat Patrick Pelata, directorul operational al constructorului auto, potrivit Reuters.

Printre cele mai cerute automobile din piata sunt Clio, Twingo, Sandero si Logan, a spus Pelata.

Managerul de la Renault a declarat ca stocurile sunt in scadere si de accea, fabricile din Pitesti si Flins, Franta au crescut productia. Pentru a evita riscurile de a ramane cu masini pe stoc, dealerii primesc automobilele doar la comanda.

Ion Iordache, unul dintre liderii sindicali de la Dacia, a declarat, anterior, ca Dacia va trebui sa majoreze cadenta de la 1.085 de masini la 1.200 pe zi.

El a precizat ca muncitorii va trebui sa lucreze si in zilele de sambata, pentru a asigura productia de masini pentru piata germana, cererea fiind estimata la 30.000 de autoturisme in lunile martie si aprilie, cu 5.000 de unitati mai mult decat pe tot parcursul anului 2008.

Grupul auto francez Renault a inregistrat in 2008 un profit net de 599 milioane euro, de peste 4 ori mai mic comparativ cu castigul din 2007, de 2,73 miliarde de euro.