AUTO

Seful Renault-Nissan, dezamagit de evolutia pietei automobilelor electrice

11 noiembrie 2013, ora 17:20   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
electric car.jpg
Vanzarile de automobile electrice au ramas cu 4-5 ani in urma asteptarilor, din cauza absentei unor retele extinse de statii de incarcare, a declarat intr-un interviu pentru Financial Times directorul general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Ghosn admite ca piata automobilelor electrice nu se ridica la asteptarile sale anterioare. Renault si Nissan au derulat investitii de ordinul miliardelor de dolari in dezvoltarea de automobile electrice, iar Ghosn a devenit un promotor entuziast al acestui nou tip de propulsie pentru transportul personal.

Renault si Nissan vizau vanzarea a 1,5 milioane de automobile electrice pana in 2016. "Nu vom ajunge acolo. La viteza actuala, cred ca tinta va fi atinsa mai degraba cu patru-cinci ani mai tarziu", a declarat Ghosn.

In pofida promovarii intense, a investitiilor uriase si presiunilor exercitate de guverne asupra industriei, automobile electrice au costuri mari de productie, iar viabilitatea lor este limitata de autonomia scazuta si absenta unei infrastructuri dezvoltate de statii de reincarcare a bateriilor.Renault si Nissan au vandut in ultimi 5 ani un total de peste 120.000 de automobile electrice, alianta franco-japoneza fiind cel mai mare producator dinlumepe acest segment. Nissan Leaf este cel mai bine vandut model electric la nivel mondial, cu 85.000 de unitati in circulatie, scrie Mediafax.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
pop a spus:
16/11/2013 15:34
Elctrice astea sunt cea mai mare prosteala si mari poluatoare prin materiale scumpe si periculoase pentru mediu. continuati cu motoare performante si de mic litraj si puteri mici . se va reduce mult consumurile . voi sti asta dar lacomia de bani ... cine stie cind electricele vor devenii viabile
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 06:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter