- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

The Telegraph critica Dacia Duster: Pana si culoarea este din secolul trecut

06 Sep, 18:13 • Redactia DailyBusiness
Dacia Duster este mai bun decat precedentele modele lansate de uzina de la Mioveni, dar pana si culoarea este retro, din secolul trecut, scrie un jurnalist de la The Telegraph.co.uk.
The Telegraph critica Dacia Duster: Pana si culoarea este din secolul trecut

„Dupa ce testdrive-ul din 1986 (cu un model Dacia mai vechi – n.r.) s-a incheiat intr-un abur de fum si ulei, am mers cativa kilometri catre casa pentru a cere ajutor. Acest model nou Duster are din start doua puncte in plus: nu s-a defectat in mers, iar bordul nu este realizat cu surubelnita”, a spus ironic jurnalistul britanic.

El a amintit ca francezii de la Renault vor sa lanseze Dacia Duster in Marea Britanie la finele lui 2012, cu un pret de pornire de 10.800 lire sterline. „Este un atac viclean al francezilor asupra economiei britanice sau o initiativa stralucita de marketing?”, se intreaba jurnalistul britanic, referindu-se la pretul foarte mic al Duster-ului.

El ii sfatuieste pe britanicii care vor sa cumpere o Dacia Duster noua, „chiar daca este din secolul trecut”, sa se gandeasca de doua ori inainte.

„Cu 13.000 lire sterline, o Skoda Yeti la mana a doua va ‘prafui’ Duster-ul in viteza, aspect si dotari – la fel si un Land Rover Freelander”, a spus jurnalistul The Telegraph.

El apreciaza ca pana si culoarea noului model este retro. „Socrul meu a cumparat in anii ’70 un Renault 16 TX de aceasta culoare, poreclita repede de familie „.

„Parfumul noii masini nu tine mult. Dupa aceea, veti ramane doar cu un crossover de austeritate complet depasit, ce pare inspirat din Japonia anilor ’70. Duster-ul este o calatorie retro surprinzatoare, dar cu ce scop?”, conchide retoric jurnalistul britanic.

Modelul Dacia Duster concureaza cu Land Rover Freelander 2 (cu un pret de pornire de la 21.875 lire sterline, Skoda Yeti (de la 13.990 lire sterline) si Renault Kangoo (de la 11.870 lire sterline).