BURSE

2014, an mai putin prolific pentru Petrom: Cat ar putea scadea profitul celei mai mari companii

28 martie 2014, ora 10:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petrom.jpg
OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din Romania, a bugetat pentru actest an un profit net de 3,936 miliarde lei, cu 18,66% mai redus fata de castigul record inregistrat anul precedent, de 4,839 miliarde lei (1,09 miliarde lei).

Vanzarilesunt estimate la 17,41 miliarde lei, cu 3,7% sub cele obtinute anul trecut, de 18,087 miliarde lei (4,09 miliardeeuro).

Compania a planificat o oprire si revizie generala de 30 de zile la rafinaria Petrobrazi, incepand cu sfarsitul lunii mai.

Compania a programat pentru acest an investitii de peste 1 miliard deeuro, din care circa 85% pentru proiectele din domeniul explorarii si productiei. Sumele alocate anul trecut pentru investitii de compania controlata de grupul austriac OMV au totalizat 1,2 miliarde euro, scrie Mediafax.OMVPetrom(SNP) va plati intre 70 si 100 milioane dolari pentru "taxa pe stalp", a declarat recent Andreas Matje,directorul financiar al companiei.El a adaugat ca taxa se va aplica si rafinariei Arpechim, chiar daca este inchisa.

Impozitul pe constructiile speciale (cunoscut si ca "taxa pe stalp") reprezinta 1,5% din valoarea contabila bruta a tuturor constructiilor existente in patrimoniu la data de 31 decembrie a anului anterior, pentru care nu se datoreaza impozit pe cladiri. Impozitul va fi platit de companii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter