BURSE

Actiunile Gabriel Resources au inchis joi in urcare cu peste 10%

13 septembrie 2013, ora 11:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosiamontana.jpg
Actiunile Gabriel Resources au inchis joi la Toronto in crestere cu 10,6%, la 83 de centi, dupa ce au urcat cu pana la 16% in timpul sedintei bursiere, insa compania a pierdut 43% din valoare de la inceputul acestei saptamani.

Titlurile Gabriel au oscilat joi intre 71 centi si 87 centi, dupa ce au inchis miercuri la 75 centi. La finalul sedintei de joi, capitalizarea de piata a companiei este de 318,8 milioane dolari canadieni.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, joi, ca, in cazul in care proiectul Rosia Montana nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretentii la despagubiri de 2 miliarde de dolari, care inseamna 550 milioane dolari cheltuieli pe investitii realizate si 1,5 miliarde profitul estimat, scrie Mediafax.

Declaratiile autoritatilor romane privind posibila anulare a proiectului minier de la Rosia Montana au dus la inceputul saptamanii la prabusirea actiunilor Gabriel Resources.La Bursa din Toronto, titlurile GBU pierdeau luni, in jurul orei 9.58 AM (ora Canadei) aproape 70%, pana la 0,4 dolari/titlu. Evolutia in timp real a actiunilor o puteti vedea aici  

Potrivit analistilor bursieri, evolutia era de asteptat, avand in vedere amploarea protestelor la adresa proiectului Rosia Montana si mai ales declaratiile autoritatilor romane privind posibila respingere a proiectului in Parlament.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter