- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Actiunile SIF Transilvania deschid saptamana cu volatilitate ridicata

07 Jul, 12:35 • Redactia DailyBusiness
Cotatia actiunilor SIF Transilvania (SIF3) a scazut cu 7,21% dupa prima ora de tranzactionare, dupa ce a deschis sedinta de luni cu o crestere de 3,6%.
Actiunile SIF Transilvania deschid saptamana cu volatilitate ridicata

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide actiuni din debutul primei sedinte a saptamanii, cu un rulaj de 1,74 milioane lei, reprezentand o treime din valoarea totala a tranzactiilor.

In ciuda lichiditatii mari, titlurile SIF3 au atras o volatilitate excesiva in prima ora de tranzactionare.

Astfel, pretul titlurilor SIF3 a scazut cu 7,21%, la 1,03 lei/actiune in prima ora de tranzactionare, dupa ce in deschiderea sedintei inregistrare o crestere de 3,6%, pana la 1,15 lei/actiune.

Aceasta volatilitate se poate explica prin faptul ca in sedinta de luni au intrat la tranzactionare cele 546 milioane actiuni SIF Transilvania (SIF 3) noi, emise in urma majorarii de capital.

SIF Transilvania a castigat, la 24 iunie, procesul cu Cocor referitor la decizia dublarii capitalului, de la 54,6 milioane lei la 109,2 milioane lei, din luna aprilie 2007.

Ca urmare a verdictului favorabil societatii de investitii financiare, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis, miercuri, 2 iulie, sa deblocheze actiunile SIF Transilvania emise pentru majorarea capitalului.

La finele saptamanii trecute, Cocor a cerut CNVM sa blocheze din nou actiunile, avand in vedere ca majorarea de capital social face obiectul unui alt proces aflat pe rol.

Procesul intentat de un alt actionar, Stoica Daniel, in care este contestata aceasta operatiune, s-ar putea incheia cu invalidarea cresterii capitalului, in opinia reprezentantilor Cocor.