- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Aprecierea cu aproape 15% a titlurilor Zentiva a animat sedinta bursiera anosta de marti

16 Nov, 17:00 • Redactia DailyBusiness
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a trecut pe verde la finele sedintei de tranzactionare de marti, cu un avans de 0,4% per ansamblu, in vreme ce sectorul SIF-urilor s-a mentinut pe minus, cu o scadere de 0,5% in medie.
Aprecierea cu aproape 15% a titlurilor Zentiva a animat sedinta bursiera anosta de marti

„Astazi (marti-n.r.) am asistat la inca o sedinta de tranzactionare lipsita de interes, cele mai lichide titluri inchizand la cotatii neschimbate fata de ziua de ieri”, a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

El a mentionat ca in afara de cresterea de 14,84% pe actiunile Zentiva, determinate de publicarea rezultatelor trimestriale si revenirea de 2,34% pe titlurile Condmag dupa 4 zile consecutive de corectii, emitentii de la BVB au inregistrat evolutii mai putin spectaculoase pentru investitori.

„Aprecierea neinsemnata a indicelui BET vine intr-o zi in care pietele externe au suferit corectii majore, datorate cresterii gradului de incertitudine in problema datoriilor Irlandei si zvonurilor privind aplicarea unor masuri mai stricte ale Chinei pentru controlul inflatiei”, a explicat Grigoras.

El apreciaza ca investitorii ezita sa intre in piata in conditiile curente de lichiditate redusa, asteptand la o revenire in urmatoarele luni.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,09%, pana la 5.139,82 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 0,39%, pana la 3.033,88 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a scazut cu 0,54%, pana la 22.023,72 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena a coborat cu 0,32%, pana la 10.516,82 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 0,24%, pana la 465,01 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a castigat 0,78%, pana la 742,59 puncte.