BURSE

BT Securities, intermediarul celei mai mari emisiuni a unei instituții financiare internaționale pe piața românească, din ultimii 6 ani

15 octombrie 2015, ora 13:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
clopot.jpg
BT Securities (BTS), compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania, este intermediarul pentru prima emisiune de obligațiuni în România a International Investment Bank (IIB), emisiune în valoare de 111 milioane de lei.

Incepând de astăzi, obligaţiunile IIB sunt listate la Bursa de Valori București.

Detalii:
  • BT Securities este managerul principal al emisiunii (Lead Manager), Banca Transilvania este agent de plată, iar consultanţa de specialitate a fost asigurată de  Casa de avocatură PeliFilip.
  • Fondurile ob
  • ·ţinute în urma emisiunii de obligaţiuni vor avea ca destinaţie finanţarea de către IIB a unor afaceri locale.
  • International Investment Bank a emis 11.100 obligațiuni pe trei ani, cu o valoare nominală de 10.000 de lei, o rată fixă a dobânzii de 4,1% pe an, platită anual începând cu 14 octombrie 2016 și răscumpărarea principalului la maturitate.
  • Dobânda a fost stabilită în funcţie de interesul investitorilor, prin book-building, procedură desfăşurată în 7-9 octombrie a.c. de BT Securities. In perioada menţionată, investitorii eligibili și-au exprimat interesul privind numărul de obligațiuni și rata dobânzii.
Paul Prodan, Preşedinte, Consiliul de Administraţie, BT Securities: “Până acum a fost un an rodnic pentru BT Securities. Prin noua sa linie de business Corporate, BTS a asistat o serie de companii pentru tranzacţionarea pe Bursă şi a participat la intermedierea a trei emisiuni reprezentative de obligaţiuni: pentru International Investment Bank, pentru Imocredit IFN – în valoare de 15 milioane de lei şi pentru Primăria Bucureşti - de 500 de milioane de euro.”

Denis Ivanov, Deputy Chairman of the Board, International Investment Bank: “Această emisiune de obligațiuni are o importanță aparte, fiind prima emisiune a IIB în monedă locală în afara statului de reședință al băncii. În același timp, deține și alte două semnificații majore. Pe de o parte, după Rusia și Slovacia, România devine a treia țară în care ne angajăm activ la dezvoltarea pieței naționale de capital, prin lansarea celei mai mari emisiuni a unei instituții financiare internaționale pe piața românească din ultimii șase ani. Totodată, lucru confirmat de cele mai recente operațiuni ale băncii, România a devenit una dintre destinațiile principale ale investițiilor IIB, iar obligațiunile lansate astăzi ne vor permite să creștem în continuare volumul de operațiuni pe teritoriul său. În acest sens, International Investment Bank intenționează să direcționeze fluxul de capital generat în piață prin finanțarea unor activități economice sustenabile și cu impact social pozitiv”.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter