- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

BT Securities: Situatia s-a complicat pentru BET-FI

19 Jul, 07:47 • Redactia DailyBusiness
Situatia s-a complicat pe piata locala dupa ce si trecerea indicelui BET-FI peste pragul de 23.200 de puncte s-a dovedit falsa (cum a fost cea initiala, de la 22.400 de puncte), mentioneaza analistii societatii de brokeraj BT Securities, in cadrul unui raport transmis in aceasta dimineata, relateaza EconomicTimes.ro.
BT Securities: Situatia s-a complicat pentru BET-FI

“Revine astfel in discutie scenariul negativ, cu noi minime la 21.000 de puncte. Este greu de anticipat care dintre cele doua va fi validat in cele din urma fiindca e imposibil de spus daca avem de-a face cu un expanded flat (scenariul pozitiv) sau un expanding triangle (scenariul negativ)”, a precizat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities.

Ambele formatiuni sunt dificil de anticipat si de abordat fiindca se compun din valuri ce marcheaza succesiv noi maxime si noi minime – de unde si multiplele penetrari false. In aceste conditii, analistii spun ca reactia preturilor la 22.000 de puncte este decisiva, fiind ultima sansa pentru scenariul pozitiv.

”Putem insa spune ca pragul de la 22.000 de puncte este punctul de bifurcatie si ca reactia indicelui BET-FI la acest nivel ar trebui sa fie relevanta. Mai exact, daca piata nu se intoarce acum de la 22.000 de puncte, abandonam in favoarea scenariului negativ (notat in grafic ca alternativa)”, a mentionat analistul de la BT Securities.