BURSE

Ce actiuni au iesit miercuri in evidenta la Bursa, in lipsa tranzactionarii titlurilor FP

04 aprilie 2012, ora 19:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bvb.jpg
Rulajul Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a continuat sa scada si miercuri, mai ales ca au lipsit de la tranzactionare actiunile Fondul Proprietatea. Alte titluri au iesit insa in evidenta.

"Incertitudinea si prundeta investitorilor continua sa caracterizeze piata, investitorii nemaifacandu-si simtita prezenta decat pe anumite titluri pentru care acestia incearca mai degraba sa speculeze evenimente care au avut loc si care pot influenta intr-un fel pretul", a declarat Mihai Muresian, broker la Intercapital Invest.

El a explicat ca, din aceasta cauza, lichiditatea pietei a scazut treptat in ultimele sedinte, iar apogeul a fost atins miercuri, mai ales ca actiunile FP au fost oprite de la tranzactionare.

"Este posibil ca situatia actuala sa se datoreze si scaderii activitatii investitorilor straini, ei devenind probabil mai prudenti datorita contextului international incert, ceea ce i-a antrenat si pe jucatorii locali care au intrat intr-o stare de conservare", a mai spus Muresian.Totusi, a adaugat acesta, exista si anumite actiuni care reusesc sa iasa in evidenta, Transelectrica fiind si miercuri una dintre cele mai tranzactionate actiuni din piata.

"Inchiderea cu succes a ofertei de vanzare a dus la o crestere rapida atat a volatilitatii cat si a lichiditatii emitentului (cel putin pentru aceste sedinte) cel mai probabil datorita miscarilor facute de catre investitorii care au cumparat actiuni in oferta. Este posibil insa ca in perioada urmatoare situatia sa inceapa sa se detensioneze, si nu este exclus sa vedem chiar si intrarea intr-o perioada de reveniri a pretului actiunii", a mai spus brokerul Intercapital Invest.

El crede ca situatia actuala a pietei va incepe sa devina un tipar si pentru sedintele urmatoarea.

"Tendinta preturilor cred ca va fi caracterizata mai mult de o evolutie in lateral, pe volume derizorii, cel putin pana ce se vor desfasura Adunarile Generale si vor trece datele de inregistrare. Ulterior acestor evenimente, cred ca ne putem astepta la o modificare a trendului pietei si automat la intrarea indicilor intr-o zona de corectii", a conchis Muresian.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 10 Aprilie 2020, 20:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter