BURSE

Certinvest a primit avizul de preluare a unui fond de la KD Investments

11 martie 2014, ora 16:49, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
parteneriat_handshake.jpg
SAI Certinvest S.A a primit din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) autorizatia pentru preluarea in administrare a fondului Maximus (denumire anterioara KD Maximus), de la SAI KD Investments Romania S.A.

La sfarsitul anului 2013, fondul KD Maximus avea active de aproape 29 milioane lei, atrase de la 724 de investitori, potrivit datelor publicate anterior de KD.

SAI KD Investments Romania S.A a anuntat in ianuarie ca a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) o cerere in vederea acordarii avizului cu privire la inlocuirea societatii de administrare a investitiilor care administreaza fondul KD Maximus cu SAI Certinvest SA.

Potrivit Certinvest, ondul va opera in continuare sub denumirea de Certinvest Maximus, si va reprezenta cel de-al saisprezecelea fond de investitii pe care il administreaza Certinvest. Prin preluarea administrarii fondului Maximus, nivelul activelor administrate de Certinvest creste cu 26,9 milioane lei, aducand totalul acestora la pragul de 227 milioane lei. Totodata, numarul investitorilor deserviti de Certinvest va depasi pragul de 11.500, prin alaturarea celo 721 de investitori ai fondului Maximus.Fondul Certinvest Maximus va urmari, in continuare, o pondere investitionala in actiuni de aproximativ 90% din totalul activului. In urma autorizarii primite de la ASF, fondului i-a fost ridicata suspendarea emisiunii si rascumpararii de unitati de fond, asadar, investitorii pot realiza astfel de operatiuni, fie la sediul Certinvest, fie prin intermediul platformei investonline.ro.

Certinvest a luat fiinta in anul 1994 si are in prezent in administrare active de aproximativ 50 milioane euro, distribuite in 16 fonduri de investitii, dintre care 10 deschise, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investitii, precum si 6 fonduri inchise de investitii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 01:53
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter