- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Certinvest lanseaza primul fond de investitii in arta din Romania

23 Mar, 11:25 • Redactia DailyBusiness
Certinvest va lansa peste doua saptamani primul fond de investitii in arta din Romania, dupa cresterea semnificativa a acestei piete din ultimii 15 ani, randamentele in operele de arta depasind 27%, potrivit casei de licitatii Artmark.
Certinvest lanseaza primul fond de investitii in arta din Romania

Initiativa societatii de administrare a investitiilor este o consecinta a evolutiei pietei de arta din Romania, piata in care randamentul mediu al operei de arta a crescut in ultimii 15 ani si a depasit 27%, au spus reprezentantii Artmark.

„Intr-o piata in care opera de arta se tranzactioneaza inca mult sub nivelul ei, este natural ca oportunitatea cresterii randamentelor in aceasta piata emergenta sa fie capitalizata intr-un fond de investitii in arta”, a afirmat Manuela Plapcianu, CEO Artmark.

Vanzarile publice (prin licitatii de arta) ale Artmark au crescut de la 1,76 milioane de euro in 2009 la 5,5 milioane de euro in 2010, intr-o piata a vanzarilor de arta prin licitatie care a crescut de la aproximativ 3,7 milioane in 2009 la aproximativ 8,3 milioane euro in 2010.