BURSE, REAL ESTATE

Cetate istorica din Romania scoasa la vanzare pentru ca aduce doar pierderi

22 iulie 2014, ora 18:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Brasovia3.jpg
Aro Palace intentioneaza sa vanda cu 3,5-4 milioane de euro Cetatea Brasovului si negociaza cu Primaria, iar in cazul in care nu se va ajunge la un acord, o va scoate in toamna la licitatie, a declarat Mihai Fercala, directorul general al SIF Transilvania, care detine Aro.

"Cetatea Brasovului este un monument istoric si starea ei tehnica este precara. Aro Palace ar trebui sa investeasca foarte multi bani in reabilitarea zidurilor, aproximativ 2,5-3 milioane de euro, din calculele noastre. Activitatea restaurantului care functioneaza in cetate nu va aduce niciodata atatia bani incat investitia sa poata fi recuperata", a explicat Fercala.

El a spus ca obiectul de activitate al Aro Palace nu permite incasari din activitatea de muzeu, iar singura sursa de venit este restaurantul.

Acesta, spune directorul SIF Transilvania, a fost rentabil doar inainte de 1989 si 1-2 ani dupa. "Pentru Aro Palace, aceasta cetate aduce doar pierderi, gaze, electricitate, salarii. Circulatia turistica a scazut drastic in ultimii ani si nu ne putem acoperi costurile", a adaugat Mihai Fercala, citat de Mediafax.Cetatea Brasovului, construita intre secolele XVI si XVIII, include un turn, o fortificatie patrulatera cu bastioane in colturi, deasupra carora au fost construite turnuri de aparare. Suprafata constructiei depaseste 5.500 de metri patrati.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 14:53
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter