BURSE, CARIERE

Cine va coordona listarea Hidroelectrica si vanzarea microhidrocentralelor

28 aprilie 2014, ora 12:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hidroelectrica.jpg
Hidroelectrica are, incepand de luni, un director care va coordona procesul de listare a pachetului de 15% din actiunile societatii pe Bursa de la Bucuresti si pe cea din Londra, dar si de vanzarea celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societatii, a anuntat compania.

ôPrin decizia administratorului judiciar Euro Insol, in urma procesului de recrutare derulat in 2013 de firma Pedersen&Partners, incepand de aziá28 aprilie 2014, Stefan Alexandru Frangulea a fost numit manager al Departamentului Strategie si Cooperare Internationala. Frangulea va coordona procesul de vanzare a celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societatii, va gestiona relatia cu actionarii si investitorii si va implementa strategia de privatizare a Hidroelectrica prin vanzarea pe Bursa de la Londra si Bucuresti a unui pachet de 15% din capitalul social al companieiö, se arata in comunicatul companiei.á

Stefan Frangulea a absolvit, in anul 2000, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE Bucuresti. Bursier Erasmus in Franta, Master in piete financiare si valutare (ASE), Frangulea a absolvit si doua MBA-uri - unul la International Executive Development Centre, Slovenia, 2006 si altul la Vienna University of Economics and Business Administration, Austria, 2008.

In perioada 2000-2002, Frangulea a lucrat la Citibank Romania iar in perioada 2002-2004 in cadrul Raiffeisen Bank. Intre 2004-2007 a ocupat pozitia de Sef Departament Sector Public din cadrul Directiei Clienti Mari si Finantari Structurale a HVB Tiriac Bank SA.áDin 2007 pana in 2008 a ocupat pozitia de vicepresedinte la General Electric, International Romanian Branch pentru ca din 2008 pana in 2011 sa coordoneze trezoreria Garanti Group Romania. Din 2011 pana in 2013 a fost ?eful Departamentului Sector Public - Retea Corporate la BCR, iar din 2013 pana in prezent Director la Directia Managementul Vanzarilor la BCR Pensii.

ôListarea Hidroelectrica reprezinta o prioritate asumata de Guvernul Romaniei, actionarii si creditorii societatii. Iar acest lucru se va intampla imediat ce compania va iesi din insolventa. Listarea la Bursa de la Bucuresti si eventual de la Londra va genera o infuzie de capital de 300-500 milioane de euro, bani ce vor fi alocati in retehnologizarea centralelor de mare putere si finalizarea investitiilor in capacitati noi de producere a energiei electrice. Listarea companiei va transparentiza managementul acesteia si o va supune rigorilor de raportare specifice pietei de capital. Dar cel mai mare castig al privatizarii Hidroelectrica prin listarea la bursa o reprezinta diluarea ingerintei factorului politic in managementul companieiö, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica a devenit cel mai mare producator de energie al tarii, depasind CE Oltenia.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter