- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

CNVM a avizat numirea lui Ion Mihaila la conducerea SIF Transilvania

17 Jul, 13:46 • Redactia DailyBusiness
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat, miercuri, noua componenta a conducerii SIF Transilvania (SIF3), ca urmare a numirii lui Ion Mihaila in functia de conducator si director general adjunct interimar al societatii, dupa ce Floriean Firu a renuntat, din iulie, la aceasta functie.
CNVM a avizat numirea lui Ion Mihaila la conducerea SIF Transilvania

Fostul director general adjunct al SIF Transilvania, Floriean Firu, a fost inlocuit din functie incepand cu 1 iulie, in baza incetarii contractului de mandat la cerere, insa a ramas vicepresedinte al Consiliului de Administratie (CA) al societatii de investitii.

Firu a fost ales, la 25 aprilie, pe pozitia de administrator al societatii, iar ulterior a fost numit in functia de vicepresedinte CA.
Mihaila este director economic in cadrul SIF Transilvania si va ocupa provizoriu acest post, pana la definitivarea numirii in aceasta functie a unei alte persoane.

Actiunile SIF Transilvania au castigat 1,45% in sedinta de joi, la 0,421 lei pe unitate, iar la aceasta cotatie capitalizarea societatii se ridica la 459,7 milioane de lei.

SIF Transilvania avea la finele lunii mai cel mai mare activ net dintre SIF-uri, de 1,417 miliarde lei (330 mil.euro), cu 9% peste valoarea de la finele lunii anterioare, de 1,3 miliarde lei (307 mil.euro). Comparativ cu valoarea de la finele anului trecut, de 1,33 miliarde lei, activul SIF Transilvania a urcat cu 6,5%.