BURSE

Cum arata clasamentul brokerilor de la BVB in 2011

31 decembrie 2011, ora 10:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bvb.jpg
Swiss Capital (fost KBC Securities Romania) a fost cel mai activ broker de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu operatiuni de 5,1 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), si o cota de piata de 21,9%, rulajul realizat fiind de 3,5 ori mai mare decat cel din anul precedent.

Firma de brokeraj s-a detasat puternic inca din februarie in topul brokerilor de la BVB, dupa ce a intermediat deal-urile prin care BERD a vandut participatia de aproape 5% pe care o avea la BRD (BRD), scrie Mediafax.

Operatiunile prin care BERD a cedat aproape 5% din titlurile BRD au totalizat 454,7 milioane lei (107,3 milioane euro), iar firma a fost intermediar atat pe partea de cumparare, cat si pe vanzare, in cea mai mare tranzactie din istoria Bursei de Valori.

In topul anual, pe locul doi se plaseaza UniCredit CAIB, cu un rulaj de 1,74 miliarde de lei (7,7% - cota de piata), iar pe pozitia a treia s-a clasat divizia de brokeraj a ING Bank, cu tranzactii de 1,44 miliarde lei (6,2% cota de piata).In luna decembrie, Swiss Capital a intermediat transferuri de 290 milioane lei, fiind urmata indeaproape de IFB Finwest, cu operatiuni de 265,24 milioane lei. Top trei din ultima luna a anului a fost incheiat tot de ING Bank, cu 124,88 milioane lei.

IFB Finwest a fost cel mai activ intermediar pe segmentul de obligatiuni, cu transferuri de 222,1 milioane lei.

Bursa a urcat cu 1,3% in ultima luna din 2011, dar a inchis anul in scadere, indicele general, BET-C, coborand cu 15,7%, intr-o perioada in care increderea investitorilor a fost pusa la incercare de escaladarea crizei datoriilor suverane ale statelor din zona euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Octombrie 2021, 12:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter