BURSE

Cum explica Romgaz scaderea profitului in 2013

27 februarie 2014, ora 10:48   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
romgaz.jpg
Profitul producatorului de gaze naturale Romgaz Medias (SNG) a scazut anul trecut cu aproape 17%, pana la 931 mil. lei (211 mil. euro), iar cifra de afaceri a crescut cu 1,5%, la 3,9 mld. lei (881 mil. euro) si cantitatile de gaze interne si din import livrate s-au redus.

Compania a consemnat in anul 2012 o cifra de afaceri de 3,83 miliarde lei si un castig de aproape 1,12 miliarde lei.

Romgaz precizeaza,in raportul anual preliminat transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ca rezultatele financiare aferente anului trecut sunt neauditate siintocmite conform standaredelor internationale de raportare financiara (IFRS).

"Desi pretul gazelor din productia interna s-a majorat cu 15% fata de pretul de livrare al anului anterior, cifra de afaceri a societatii a crescut doar cu 1,5%, datorita diminuarii cantitatilor de gaze interne si din import livrate. Reducerea cantitatilor de gaze livrate din import se datoreaza atat scaderii cererii de consum pe piata de gaze naturale, cat si prevederilor Ordinului ANRE nr.24/2013  conform caruia producatorii de gaze naturale nu mai au obligatia sa livreze gaze in amestec intern cu import", se aratain raport.Pe de alta parte, Romgaz dispune de rezerve de 1,8 miliarde de lei in depozite la mai multe banci si depozite de trezorerie, dupa cum a declarat marti directorul general al companiei, Virgil Metea.

"Aceasta suma arata o pozitie financiara foarte buna. Vom folosi acesti bani la proiecte de explorare mai costisitoare", a afirmat Metea.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
28/02/2014 09:52
Pe cand aflam ce capuse,ce baieti destepti au profitat si incasat scaderea?
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Mai 2021, 18:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter