BURSE

De ce au scazut veniturile celui mai mare distribuitor de energie electrica la 9 luni

14 noiembrie 2014, ora 17:52   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
electrica.jpg
Electrica, lider in distributia si furnizarea de energie electrica in Romania, a inregistrat, in primele 9 luni ale acestui an, un profit net consolidat de 306 milioane lei, ceea ce inseamna o crestere cu 12 milioane lei, respectiv cu 4%, fata de aceeasi perioada a anului 2013, excluzand participatiile minoritare transferate.

Profitul operational in primele 9 luni din 2014 a fost de 372 milioane lei, cu 3% mai mare decat in perioada similara din 2013. Veniturile au totalizat, in perioada mentionata, 3558 milioane lei, in scadere cu 412 milioane lei, respectiv 10%, fata de primele 9 luni din 2013.

In acelasi interval de timp, Electrica SA a reusit o diminuare a cheltuielilor cu 12%, pana la 3186 milioane lei. in cel de-al treilea trimestru din 2014, profitul net a fost de 109 milioane lei, cu un plus de 1% fata de trimestrul al doilea din 2014. 

 “Din punct de vedere financiar, am continuat directia de monitorizare stricta si reducere a costurilor, de incadrare in tintele stabilite de catre reglementator pentru activitatea reglementata, precum si eficientizarea activitatii in zona competitiva, in asa fel incat performantele noastre sa ne mentina pe pozitia de lider. In perioda analizata, am demarat implementarea unei etape importante din planul de actiune pentru imbunatatirea guvernatei corporative", a declarat directorul general al Electrica SA, Ioan Rosca, dupa anuntarea rezultatelor financiare pentru primele 9 luni ale anului 2014."Explicatia scaderii venitului se regaseste in evolutia consumului de energie in linie cu consumul national, in pierderea unor consumatori care ne provocau probleme in zona de lichiditati, precum si in preturile finale la consumatorii din piata competitiva. De remarcat este ca, in acelasi timp, am reusit sa reducem semnificativ costurile, in primul rand prin achizitia de energie la preturi mai mici, precum si prin cresterea eficientei in zona cheltuielilor operationale", a adaugat Rosca.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
15/11/2014 13:02
Electrica e condusa inca de directori numiti politic, nimic nu a schimbat privatizarea asa ca nu va asteptati la dividende
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 13 August 2022, 00:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter