BURSE

Denuntatorul din dosarul "mita la Hidroelectrica", revocat din CA al Transgaz

04 iunie 2014, ora 10:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transgaz.jpg
Remus Vuplescu, director de cabinet la Ministerul Finantelor Publice, a fost revocat din Consiliul de Administratie al Transgaz, unde era administrator privizoriu de la finalul lunii ianuarie, in locul sau fiind numit un secretar de stat din Secretariatul General al Guvernului (SGG) Andrei Rizoiu.

"In sedinta din data de 02.06.2014 a Consiliul de Administratie al SNTGN Transgaz, Vulpescu Dumitru Remus a fost revocat din functia de administrator provizoriu, neexecutiv, independent al Consiliului de Administratie al societatii. incepand cu aceeasi data Consiliul de Administratie numeste pe Rizoiu Andrei in calitate de administrator provizoriu, pana la intrunirea adunarii generale ordinare a actionarilor SNTGN Transgaz in scopul alegerii administratorului pentru postul ramas vacant", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de Transgaz Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Vulpescu a fost presedinte al Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Andrei Rizoiu, fost consilier la cabinetul vicepremieruluiDan Nicain 2009, a fost numit in mai 2012 secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, scrie Mediafax.

Remus Vulpescu este cel carea denuntatactele de coruptie de laHidroelectricacercetate de DNA, potrivit unor surse judiciare.In acest dosar, procurorii DNA au dispus retinerea lui Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere alHidroelectricasi consilier al ministrului delegat pentruEnergie, dar si retinerea lui Eugen Bradean, director in cadrul Hidroelectrica.

DNA sustine ca Ioan Mihaila a promis unui alt membru al CS al Hidroelectrica o mita de 1,4 milioane euro pentru ca acesta sa voteze pentru un contract de peste 260 milioane euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 15 Iunie 2021, 03:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter