BURSE

Fondul Proprietatea si-ar putea vinde participatiile la subsidiarele Enel

24 septembrie 2014, ora 11:58 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
enel_logo-5.jpg
Fondul Proprietatea (FP) este dispus sa vanda participatiile pe care le detine la companiile de distributie de electricitate controlate in Romania de Enel, in contextul planurilor grupului italian de a renunta la aceste subsidiare, a declarat, marti, managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny.

"Suntem dispusi sa discutam cu oricine devine actionar majoritar despre noua structura a actionarilor din companii. Vanzarea este o optiune, dar depinde de pretul pe care il vom avea", a spus Konieczny, citat de Mediafax.

Fondul are participatii de 12% la Enel Distributie Muntenia si de cate 24,1% la Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea, companii pe care grupul italian, actionarul majoritar, a anuntat ca le vinde.

Pachetele de actiuni pe care Fondul Proprietatea le detine la aceste companii reprezinta 9,5% din valoarea activului net al societatii. Pachetul de actiuni la Enel Distributie Banat este evaluat de FP la 130 de milioane de euro, cel la Enel Muntenia la 107 milioane de euro, iar cel la Enel Dobrogea la 86 milioane de euro.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 08:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter