BURSE, CARIERE

Fost sef al BVB, numit presedinte al CA Electrica

14 octombrie 2014, ora 16:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cionga.jpg
Electrica SA, liderul pietei de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, anunta numirea lui Victor Cionga in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei.

Victor Cionga a fost numit, astazi, 14 octombrie, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al SC Electrica SA, avand un mandat pana in ianuarie 2016. 

Numirea a fost facuta in prima sedinta a noului Consiliu de Administratie de dupa privatizarea companiei si a avut loc in conformitate cu statutul societatii.

Victor Cionga (58 de ani) are o experienta solida in sectorul privat, in domeniul pietelor de capital, in procese de listare, fuziuni si achizitii. Incepand din 1998, Victor Cionga s-a alaturat societatii Raiffeisen Financial Advisors Romania, ca Director General, iar apoi ca Director General Adjunct Raiffeisen Capital&Investment.

Victor Cionga are cunostinte de guvernanta corporativa, ocupand pentru o perioada si functia de Director General al Bursei de Valori Bucuresti.

Pe 22 septembrie, pentru prima data dupa listarea duala a societatii pe BVB si LSE, actionarii Electrica au ales componenta noului Consiliu de Administratie: Victor Vlad Grigorescu, Victor Cionga, Cristian Busu, Arielle Malard de Rothschild si Michael Adriaan Maria Boersma. Durata mandatului membrilor Consiliului de Administratie este de 4 ani.

BVB a anuntat la finele lunii martie ca directorul general, Victor Cionga, a fost revocat din functie, dupa sapte luni de mandat.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 12 August 2022, 23:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter