BURSE

FP nu vede niciun motiv pentru reevalurea detinerii la Hidroelectrica, dupa iesirea din insolventa

01 iulie 2013, ora 14:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hidro.jpg
Fondul Proprietatea, actionar minoritar in cadrul Hidroelectrica, nu vede niciun motiv pentru modificarea evaluarii detinerii la aceasta companie, in ciuda faptului ca a iesit recent din insolventa.

"Dupa o analiza atenta, Franklin Templeton, administratorul Fondului, nu vede niciun motiv in acest moment pentru o modificare a evaluarii detinerilor, dar o reevaluare ar putea fi probabila in situatia in care oferta publica initiala planificata este amanata", se arata intr-un raport transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).á

Tribunalul Bucuresti a aprobat in data de 26 iunie 2013 inchiderea procedurii reorganizarii judiciare deschisa ţmpotriva Hidroelectrica. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Remus Borza, cel care a scos Hidroelectrica din insolventa, nu vede posibila listarea societatii la Bursa mai devreme de anul viitor pentru ca o eventuala listare in acest an s-ar realiza la un exercitiu financiar catastrofal.

"Listarea la Bursa nu o vad posibila mai devreme de anul viitor si nici nu cred ca este bine. Daca am lista anul acesta am raporta Hidroelectrica la un exercitiu financiar catastrofal, o pierdere neta de 508 milioane lei in 2012, care evident ca va impacta, va influenta pretul in jos. Daca am face listarea la anul in primul trimestru dupa inchiderea exercitiului financiar 2013 atunci valoarea actiunilor va fi cu totul alta", a declarat Borza.Recent, premierul Victor Ponta a declarat ca procedura de listare pe bursa pentru pachetul minoritar al Hidroelectricaáva fi declansata imediatádupa iesirea companiei din insolventa.á

Hidroelectrica a intrat in insolventa in data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012. Termenul de iesire din insolventa a companiei este de 26 iunie 2013.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 18:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter