BURSE

FP vrea sa vanda 1 miliard de actiuni Petrom

15 mai 2013, ora 10:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petrom.jpg
Fondul Proprietatea intentioneaza sa vanda o parte din actiunile pe care le detine in prezent in cadrul OMV Petrom pe Bursa de Valori Bucuresti, a anuntat miercuri Franklin Templeton, administratorul Fondului.

Intentia actuala este de a vinde aproximativ 1 miliard (1.000.000.000) de Actiuni Plasate care reprezinta aproximativ 1,77% din actiunile ordinare ale OMV Petrom si aproximativ 8,78% din participatia Fondului in cadrul companiei petroliere.

Cu toate acestea, Fondul isi rezerva dreptul de a creste volumul vanzarii in functie de conditiile de piata.

Actiunile Plasate vor fi plasate in cadrul unui plasament privat accelerat (accelerated book building) adresat exclusiv catre investitori institutionali internationali si romni calificati.

Pretul unitar pe Actiune Plasata si numarul final al Actiunilor Plasate vndute va fi stabilit in momentul finalizarii procesului de plasament si vor fi anuntate in consecinta pe piata.

Oricare dintre acyiunile Societatii detinute de catre Fond, care nu sunt vndute in cadrul Plasamentului, vor face obiectul unei imobilizari pe o perioada de 180 de zile.

In legatura cu Plasamentul, J.P. Morgan Securities plc. actioneaza in calitate de coordonator global unic si de joint bookrunner, WOOD & Company Financial Services a.s. actioneaza in calitate de joint bookrunner, iar Raiffeisen Capital & Investment S.A. actioneaza in calitate de joint lead manager (denumite in mod colectiv Bancile).

Valoarea pachetului care ar putea fi scos la vanzare se ridica la 445 mil. lei (102 mil. euro), conform celei mai recente cotatii bursiere.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 19:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter