BURSE

Grupul CITR vrea sa iasa din actionariatul Cemacon si scoate la vanzare 7% din actiuni

13 mai 2015, ora 16:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cemacon1.jpg
Fondul de restructurare Consultanta Andrei&Andrei isi anunta intentia de a face, treptat, exit din actionariatul Cemacon SA, intrucat procesul de restructurare al producatorului de blocuri ceramice s-a finalizat.

Consultanta Andrei&Andrei este parte a CItR, grup de firme din Romania concentrat pe gasirea de solutii pentru companiile aflate in dificultate financiara, indiferent de stadiul evolutiei acestora.

Consultanta Andrei&Andrei a intrat in actionariatul Cemacon in anul 2011, cand producatorul de blocuri ceramice se afla intr-un puternic impas financiar.

Din postura de investitor, Consultanta Andrei&Andrei s-a implicat activ in procesul de restructurare a Cemacon, sustinand compania atat prin furnizarea de resurse financiare, cat si know-how in procesul de turnaround management si de negociere cu principalii creditori.

Astfel, in mai putin de 4 ani compania Cemacon si-a restructurat complet activitatea, atat din punct de vedere operational, cat si financiar."Cemacon a incheiat la finalul anului trecut procesul de restructurare de business. Compania este acum puternica, stabila, al doilea mare producator de blocuri ceramice din tara. In actionariatul Cemacon au intrat in ultimii ani fonduri de investitii puternice, iar managementul companiei raporteaza rezultate tot mai bune in fiecare an. Consideram ca rolul nostru de consultant investitor in procesul de restructurare s-a incheiat. Este momentul sa ne retragem, lasand loc altor potentiali investitori care sa sustina in continuare cresterea Cemacon. Focusul nostru investitional se concentreaza pe companiile in distress, iar Cemacon nu mai face parte din aceasta categorie. In prima etapa a procesului de exit vrem sa eliberam un pachet de 7% din actiunile detinute la Cemacon", a declarat Andrei Cionca, CEO al Consultanta Andrei&Andrei si CITR Group.

Cu o capitalizare bursiera de 27.846.328 lei, Cemacon a raportat la finalul anului 2014 o cifra de afaceri bruta de 60,2 milioane de lei, in crestere cu 25% fata de anul precedent si un profit operational de 11,6 milioane lei.

La inceputul anului 2015, compania a semnat cu creditorul bancar reesalonarea pachetului de credite detinut de Cemacon, la o valoare sustenabila pentru aceasta, care sa ii permita o dezvoltare sanatoasa si profitabila pentru investitori.

Consultanta Andrei&Andrei detine un pachet de 24,3% din actiunile Cemacon. Vanzarea acestora se va face treptat, incepand cu un pachet de 7%. Urmatoarele pachete scoase la vanzare vor fi stabilite ulterior.

CItR Group este un grup de societati specializat in identificarea de solutii personalizate pentru companiile in dificultate.

Din grup fac parte CITR, care are o experienta de 14 ani in practica insolventei si peste 750 de proceduri administrate, impreuna cu CIT Restructuring, o echipa specializata in restructurari de business in afara procedurii insolventei si investment banking.

Din grup mai fac parte si CIT Resources si Consultanta Andrei&Andrei, vehicule specializate in oportunitati de investitii. CITR Group a luat nastere in anul 2014 si este in prezent singurul grup de profil din Romania, care ofera consultanta specializata completa companiilor in impas, indiferent de gradul de dificultate cu care acestea se confrunta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 14:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter