BURSE

Impactul listarii la Londra asupra lichiditatii Fondului Proprietatea

18 august 2015, ora 14:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Franklin Templeton, administratorul Fondul Proprietatea, anunță că a observat o creștere încurajatoare a lichidității Fondului în urma listării sale secundare, ceea ce indică un impact pozitiv asupra pieței de capital locale.

În anticiparea listării secundare pe London Stock Exchange în luna aprilie, valoarea medie zilnică de tranzacționare (VMZT) a Fondului pe Bursa de Valori București a crescut cu 17% în luna respectivă, în comparație cu VMZT a Fondului în primul trimestru al anului 2015.

În mod interesant, proporția Fondului în VMZT totală a Bursei de Valori București a crescut de la 26% în T1 la aproape 30% în aprilie, datorită interesului crescut și a tranzacționării premergătoare listării pe LSE.  

În luna mai s-a observat o scădere atât în lichiditatea Fondului, precum și în valoarea medie zilnică de tranzacționare a BVB.  Lunile ulterioare au arătat o inversare completă, astfel încât lichiditatea medie a Fondului pe BVB a crescut din nou în luna iunie cu 19% și cu peste 52% în iulie 2015 în comparație cu media din T1 2015. Mai mult, proporția Fondului a atins un nivel record de 32% din VMZT a Bursei de Valori București în luna iulie.  

Ca urmare, pe lângă noua linie de lichiditate creată odată cu listarea Fondului pe LSE, lichiditatea Fondului pe Bursa de Valori București a crescut de asemenea, având un impact pozitiv asupra lichidității totale a pieței de capital din România.  

Grzegorz Konieczny, Vicepreședinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group și Administrator de Portofoliu al Fondului Proprietatea, a declarat: ”Suntem foarte mulțumiți să vedem impactul pozitiv al listării secundare pe London Stock Exchange. Obiectivul nostru a fost să aducem Fondul Proprietatea pe o piață unde investitorii internaționali ar avea acces mai ușor la Fond. Evoluția structurii acționariatului nostru până în prezent demonstrează că am îndeplinit acest obiectiv. Observăm în continuare un interes crescut pentru Fond, având în vedere dimensiunea programului de GDR-uri pe LSE, care în prezent reprezintă aproximativ 32% dintre toate acțiunile disponibile. Acestea sunt vești bune pentru România, care acum e mai accesibilă investitorilor străini, existând astfel un impact pozitiv asupra pieței de capital locale.”
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 29 Septembrie 2020, 13:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter