BURSE

Inalta Curte a respins modificarea onorariului administratorului Fondului Proprietatea

05 octombrie 2016, ora 16:46   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Greg Konieczny, Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea
Greg Konieczny, Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), reprezentată de Mușat & Asociații, a câștigat definitiv procesul inițiat de Fondul Proprietatea S.A., prin care Fondul a solicitat Autorității să aprobe modificarea onorariului agreat cu administratorul Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd.

Litigiul a fost inițiat în anul 2012, la 2 ani de la încheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton și Fondul Proprietatea, când acționarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare încheiat cu Franklin Templeton, solicitând avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru această majorare, potrivit dispozițiilor legale.

Autoritatea a respins în 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz în urma căruia Fondul a contestat în instanță deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

După mai bine de 3 ani de la debutul procesului, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în mod definitiv acțiunea promovată de Fondul Proprietatea, dupa ce și Curtea de Apel București a considerat neîntemeiate pretențiile Fondului.„Dincolo de verdictul final, apreciem că Instanțele au avut răbdarea și disponibilitatea de a analiza o problematică deosebit de complexă pentru lămurirea unor chestiuni de drept dificile și cu aspect de noutate. Acestea decurg din regimul special de organizare și funcționare a Fondului Proprietatea și din atribuțiile legale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le are față de această societate. Soluția instanţei de recurs continuă șirul de victorii importante obținute de Muşat & Asociaţii în favoarea Autorității de Supraveghere Financiară”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Echipa care a reprezentat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în acest litigiu a fost coordonată de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii) și formată din avocații Cosmin Libotean (Partner Muşat & Asociaţii) și Răzvan Gheorghe (Senior Associate Muşat & Asociaţii).

În urmă cu doi ani, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat unele modificari la statutul Fondului Proprietatea (FP), printre acestea numarandu-se si reducerea mandatului administratorului de la patru la doi ani. Asta după ce actionarii FP au aprobat in noiembrie 2013 reducerea mandatului administratorului de la patru la doi ani, la propunerea celui mai mare actionar al FP, fondul american de hedging Elliott Associates.

Tot atunci, actionarii au decis sa prelungeasca de principiu mandatului actualulului administrator, Franklin Templeton, cu doi ani, incepand din septembrie 2014.

De asemenea, Elliott Associates a propus cateva criterii de performanta pentru Franklin Templeton, a caror neindeplinire ar putea duce la incheierea anticipata a mandatului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Popa Vasile a spus:
06/10/2016 15:44
Nu pot sa inteleg de ce s-a creeat acest fond (Proprietatea) care imbogateste persoane straine de despagubirile asteptate de 20 de ani ,degeaba !...Pe situl ANRP ar trebui sa vedem ce fonduri exista la Proprietatea si unde se duc ,caci e o bataie de joc de necrezut>!!!
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 05:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter