BURSE

Investitorii straini au ajuns la o detinere de peste 60% in Fondul Proprietatea

04 mai 2016, ora 17:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
fp.jpg
Ponderea investitorilor instituționali străini în capitalul social al Fondului Proprietatea a crescut de la 53% în martie 2015 la 60% la finalul lui martie 2016. Mulți dintre acești investitori au devenit, de asemenea, investitori activi în companiile din portofoliul Fondului sau în alte companii listate pe Bursa de Valori București.

Fondul Proprietatea aniversează un an de la admiterea la tranzacționare pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange („LSE”) prin intermediul certificatelor de depozit globale (global depository receipts – „GDRs”), pe 29 aprilie 2015.

Ca rezultat al listării secundare, Fondul a înregistrat o extindere a bazei de investitori, o acoperire mai largă în rapoartele de analiză ale companiilor internaționale de brokeraj , precum și o creștere a vizibilității sale și a României în rândul investitorilor instituționali străini.

Mai mult, Fondul Proprietatea este acum al cincilea cel mai mare fond raportat la valoarea activului net și cel mai mare fond dintr-o piață de frontieră listat la LSE.În 2015, Fondul Proprietatea a vizat listarea pe London Stock Exchange tocmai pentru a-și extinde baza de investitori și a-și crește vizibilitatea, având în vedere că LSE oferă acces la o gamă largă de investitori, care include un bazin substanțial de investitori instituționali specializați în fonduri închise, care administrează active cu o valoare cumulată de peste 100 miliarde de dolari.

Fondul este încântat să anunțe că a reușit să atingă acest obiectiv, având în vedere că facilitatea GDRs (care poate reprezenta maximum o treime din capitalul social emis al FP) este utilizată integral începând din ianuarie 2016.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 17:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter